When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare
  Cataclizme şi catastrofe: Ţuname, Cutremure, Furtuni, Arşiţă,Inundaţii, Ninsori

  În Australia marea s-a colorat în roşu! VIDEO

  În Australia marea s-a colorat în roşu! VIDEO

  Marți dimineața, autoritățile au fost nevoite să închidă unele dintre cele mai populare plaje  din Sydney, deoarece apa de pe marginea plajelor Bondi Beach  și Clovelly Beach a fost pictată în culoarea sângelui, din cauza invaziei de alge roșii.

  Japonia sub apă. FOTO. VIDEO

  Japonia sub apă. FOTO. VIDEO

  Ploile torenţiale care de şase zile afectează sudul Japoniei au curmat viaţa a 27 de persoane, a informat luni agenţia Kyodo, potrivit căreia lucrările de salvare continuă, transmite EFE.

  Dezastru natural. 877 de delfini esuati pe o plaja din Peru. VIDEO

  Dezastru natural. 877 de delfini esuati pe o plaja din Peru. VIDEO

  Adjunctul ministrului Mediului din Peru, Gabrial Quijandria, a declarat ca cei 887 de delfini au esuat pe o raza de 220 de kilometri, de la Punta Aguja la Lambayeque, in mordul tarii.

  Peste 80% dintre delfini au fost gasiti intr-o stare avansata de putrefactie, fapt care ingreuneaza munca autoritatilor care inceaca sa afle cauza mortii acestora.

  Delfinii ar fi putut muri din cauza unei epidemii cauzate de bacteriile Morbillivirus sau Brucella, a declarat Quijandria, potrivit agentiei de presa Andina. Acesta a vorbit si cu reporterii CNN, carora le-a dezvaluit ca rezultatele testelor sunt asteptate sa fie gata intr-o saptamana.

  "In acest moment, cea mai probabila ipoteza este aceea a unei epidemii provocate de un virus", a declarat Quijandria.

   

  În cele cinci provincii de coastă ale Ecuadorului a fost introdusă starea de urgenţă

  În cele cinci provincii de coastă ale Ecuadorului a fost introdusă starea de urgenţă

  Guvernul din Ecuador a declarat stare de urgenţă în legătură cu dezastrul provocat de ploi şi inundaţii în cela cinci provinciiafectate de coastă : Manabi, Los Rios, Guayas, El Oro şi Loja. Preşedintele Rafael Correa a ordonat Ministerului Finanţelor să aloce fondurile necesare pentru a asigura aprovizionarea  persoanelor  în provinciile afectate.

  Poluare în Noua Zeelandă: Nava "Rena" s-a rupt în două

  Poluare în Noua Zeelandă: Nava

  Noua Zeelandă se află la un pas de o catastrofă ecologică. Asta, după ce nava "Rena", care a naufragiat acum trei luni în apele teritoriale ale acestei ţări, s-a rupt în două din cauza unei furtuni puternice.

  Marţi Nick Smith, ministrul neozeelandez al Mediului a declarat că e "cea mai importantă catastrofă ecologică maritimă" din istoria ţării.

  Între 130 şi 350 de tone de păcură s-au scurs deja de pe Rena, a cărei cocă ameninţă să se spargă şi să elibereze 1.700 de tone de carburant pe reciful Astrolabe, cunoscut pentru bogăţia faunei şi florei sale, la 22 de kilometri în largul oraşului Tauranga, de pe insula nordică.

  BBC notează că, în urma incidentului, containerele de pe navă, dar şi mai multe rămăşiţe ale epavei s-au împrăştiat în apă pe o suprafaţă extinsă. Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la faţa locului, existând pericolul de deversare a petrolului în mare. Anterior, accidentul maritim a fost catalogat de autorităţile neozeelandeze ca fiind cel mai grav din istoria ţării.

  Potrivit meteorologilor, furtuna va continua şi în următoarele zile, iar situaţia în regiune s-ar putea înrăutăţi.

  Nava "Rena", sub pavilion liberian, a naufragiat în apele Noii Zeelande la începutul lunii octombrie, iar de atunci peste 350 de tone de păcura s-a scurs în apele teritoriale. Ca urmare, peste 20.000 de păsări şi animale marine şi-au pierdut viaţa.

  Podul lui Moise. FOTO

  Podul lui Moise. FOTO

  În timpul lucrărilor de renovare a fortului olandez a secolului XVII-lea, înaintea arhitecţilor olandezi a stst o întrebare grea. Ei au trebuit să construiască un pod spre fort, care va fi împărţită de un şanţ, şi podul să nu fie vizibil. Fortul ar trebui să arate, că el este înconjurat de apă. Originalitatea a deciziei este surprinzătoare. Arhitectii au înecat podul în apă, creând iluzia că apa s-a despărţit în faţa oamenilor,  precum marea  înaintea lui Moise.

  Pe Insula Tasmania pe mal s-au aruncat 16 balene. VIDEO

  Pe Insula Tasmania pe mal s-au aruncat 16 balene. VIDEO

  După cum s-a raportat de către The Sun Herald, 24 de balene s-au aruncat pe coasta de pe insula australiană Tasmania. Animalele au fost găsite în dimineaţa zilei de sâmbătă, 16 dintre ele au murit timp de o zi.

  20 balene au fost găsite pe plaja Oushen,   în apropierea oraşului Stroun, încă patru au fost găsite în apropierea Golfulului  Makuari Harbor.

  Motivul pentru care balenele s-au aruncat pe mal, nu a fost determinate în mod semnificativ.

  Un nou cutremur în Turcia, sunt victime. VIDEO. FOTO

  Un nou cutremur în Turcia, sunt victime. VIDEO. FOTO

  În estul Turciei, miercuri, pe  9 noiembrie, la ora locală 21.23 (19.23 GMT), s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Rihter. Tremorul au fost înregistrate la 16 km spre sud de oraşul Van.

  Potrivit USGS, cutremurul a fost localizat la o adâncime de 5 km. Conform celor mai recente date, cutremurul a  provocat prăbuşirea a 25 de clădiri.

  A fost distrus, de asemenea, un hotel în oraşul Van din estul Turciei, omorând cel puţin 7 persoane. În hotel au trăit în principal, jurnalişti şi lucrătorii de salvare care au sosit în Van după cutremurul anterior. Unei dintre prinşi sub dărâmături au trimis deja mesaje de pe telefoanele mobile pentru ajutor.

  Super taifun ce a inundat Taiwan şi Filipine, acum se îndreaptă spre China. VIDEO

  Super taifun ce a inundat Taiwan şi Filipine, acum se îndreaptă spre China. VIDEO

  Taifunul din Pacific  "Nanmadol" (de asemenea, cunoscut sub numele de Mina) se îndreaptă spre China de sud-est, lăsând în urma sa inundate Taiwan şi Filipine. Numărul victimelor a ajuns la 22 de persoane, 12 mai sunt dispărute fără de veste, a declarat marţi  AFP cu referire la autorităţile locale.

  Potrivit agenţiei, trei persoane au fost ucise, una rănită şi una dispărută din cauza ploilor abundente, când aproximativ o tonă şi jumătate de gunoi şi nămol au alunecat de pe deal.
  Luni, mass-media occidentală a raportat despre 16 morţi.

  După cum s-a raportat de către Agenţia de ştiri Xinhua, "Nanmadol" se îndreaptă deja spre coasta de sud-est a Chinei. Staţiea meteorologică din provincia Fujian a declarat nivel de ameninţare "galben". Este de aşteptat că pe 30 august în apele marine din apropierea oraşului Fujian vor fi valuri mari de până la 2-3.5 m.