When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Când va ninge în fiecare regiune a ţării, vremea pe două săptămâni

  Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 3 - 16 decembrie, în fiecare regiune a ţării.

  Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

  Când va ninge în fiecare regiune a ţării, vremea pe două săptămâni

  BANAT

  Până în data de 7 decembrie, temperatura aerului va fi în scădere, de la valori maxime în jur de 4 grade, până la valori, în medie, de 1...2 grade, vremea devenind rece pentru această perioadă. Începând din 8 decembrie se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 3 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când se va înregistra o nouă scădere. Temperaturile minime vor scădea până în data de 7 decembrie, la valori medii în jur de -4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

  Vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu probabilitate mai mare în intervalul 3 - 6 decembrie şi după data de 8 decembrie.

  CRIŞANA

  Temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei şi vor fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, când se vor situa, în medie, în jurul valorii de 0 grade. Începând din 8 decembrie se va înregistra o uşoară creştere spre valori maxime medii în jur de 2 grade până în ultimele două zile ale intervalului, când vor scădea din nou. Temperaturile minime vor scădea până în data de 8 decembrie, la valori medii în jur de -6 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

  Vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales sub formă ninsoare, cu probabilitate mai mare în intervalul 3 - 6 decembrie şi după data de 8 decembrie.

  TRANSILVANIA

  Vremea se va răci până în data de 7 decembrie, când maximele termice vor deveni uşor negative şi se vor situa, în medie, în jurul valorii de -2 grade. După data de 8 decembrie, temperaturile maxime se vor menţine în continuare negative, la valori medii de -2...-1 grad. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului până la valori medii în jur de -8 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. În zonele depresionare se vor înregistra valori minime în jur de -10 grade.

  Temporar va ninge slab, cu probabilitate mai mare în 3 - 5 decembrie şi după 8 decembrie.

  MARAMUREŞ

  Vremea va deveni rece pentru începutul lunii decembrie. Temperatura aerului va fi în scădere până în data de 8 decembrie, când valorile maxime medii vor deveni negative la valori de -2...-1 grad, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Până la sfârşitul intervalului regimul termic nu va avea variaţii semnificative, o uşoară scădere urmând să se înregistreze după data de 14 decembrie.

  Temporar va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.

  MOLDOVA

  Temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Maximele termice vor fi la începutul intervalului, în medie, de 2...4 grade, iar după data de 12 decembrie, vor deveni uşor negative şi se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -6...-4 grade.

  În prima zi a intervalului (3 dec.) vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar in 5 şi 6 decembrie temporar va ninge slab. În restul intervalului, probabilitatea de precipitaţii, sub formă de ninsoare, va fi redusă.

  DOBROGEA

  Până în data de 6 decembrie vor exista uşoare fluctuaţii ale temperaturii aerului, dar valorile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime mai pot atinge 10...11 grade, iar cele minime vor fi între 2 şi 6 grade. Începând din 7 decembrie, vremea se va răci, apropiindu-se de normalul termic al perioadei; vor fi, în medie, maxime de 4...6 grade şi minime uşor negative, în jur de -1 grad.

  În zilele de 3, 5 şi 6 decembrie va ploua, iar după data de 9 decembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă.

  MUNTENIA

  Temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă. Temperaturile diurne vor fi la începutul intervalului, în medie, de 4...6 grade, iar după data de 11 decembrie se vor situa în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile din cursul nopţilor, uşor pozitive la începutul intervalului, vor deveni negative după data de 5 decembrie şi vor fi, în medie, de -4...-2 grade.

  În prima zi a intervalului (3 dec.) va ploua, iar în 5 şi 6 decembrie se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Probabilitatea de precipitaţii mixte va creşte după data de 8 decembrie.

  OLTENIA

  Temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi treptată. Temperaturile maxime vor fi la începutul intervalului, în medie, de 4...6 grade, iar după data de 14 decembrie se vor apropia de 0 grade. Temperaturile minime vor coborî sub pragul îngheţului încă de la începutul intervalului şi vor fi, în medie, de -5...-3 grade.

  În data de 5 decembrie vor fi precipitaţii mixte, iar după data de 8 decembrie temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

  LA MUNTE

  Temperatura aerului va fi în scădere uşoară până în data de 7 decembrie, apoi variaţiile vor fi nesemnificative. Valorile maxime vor fi, în medie, de -6...-4 grade, iar cele minime de -12...-8 grade.

  Temporar va ninge cu precădere în zilele de 3 şi 5 decembrie şi după data de 8 decembrie.

  Citiți și