When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Un puternic taifun a făcut zeci de răniţi îndreptându-se spre Tokio

  Un puternic taifun se îndrepta spre Tokio, duminică, după ce a făcut zeci de răniţi, a provocat întreruperi de electricitate şi paralizat traficul în sudul şi vestul Japoniei, informează Associated Press.

  Un puternic taifun a făcut zeci de răniţi îndreptându-se spre Tokio

  Agenţia Meteorologică niponă a anunţat că taifunul Jelawat era de aşteptat să ajungă în regiunea Tokio duminică seară. Ea a avertizat asupra unor ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt, îndemnând locuitorii să rămână acasă.
                     
  Agenţia a mai precizat că furtuna este însoţită de vânturi ce băteau cu o viteză de până la 126 km pe o oră în timp ce a trecut prin zona Nagoya din centrul Japoniei. Oraşul Nagoya a emis un aviz consultativ de evacuare a peste 50.000 de locuitori, de teama inundaţiilor provocate de revărsarea unui râu. Peste 10.000 de persoane au fost de asemenea evacuate la Ishinomaki, un oraş de coastă din nordul Japoniei lovit de tsunami de anul trecut.
                     
  Taifunul a lăsat 145 de persoane cu leziuni minore în sudul şi vestul Japoniei, aproximativ jumătate dintre ele pe insula de sud Okinawa, a anunţat postul public de televiziune NHK. Zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate.
                     
  Zeci de trenuri au fost oprite în zonele de coastă din jurul Tokio şi multe magazine din interiorul capitalei au fost închise de duminică dimineaţă în timp ce furtuna se apropia. Se aştepta ca ea să lovească nordul Japoniei pentru a ajunge apoi în Oceanul Pacific la începutul zilei de luni.

  AGERPRES.

  Citiți și