When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Un arheolog din Statele Unite a descoperit cu ajutorul Google Earth piramide noi. FOTO

  Doua complexe neidentificate pana acum, care contin mai multe piramide, au fost descoperite in Egipt de catre arheologii americani, cu ajutorul Google Earth. Trei dintre ele sunt aliniate similar piramidelor de la Giza.

  Un arheolog din Statele Unite a descoperit cu ajutorul Google Earth piramide noi. FOTO

  Un al doilea complex este alcatuit din patru formatiuni, doua mai mari care au o latime de aproximativ 76 de metri, iar celelalte doua de circa 30 de metri, informeaza Heritage Daily.

  Structurile respective au fost descoperite de catre arheologul Angela Micol din Maiden, Carolina de Nord, Statele Unite. Ea a efectuat cercetari arheologice de peste 10 ani, folosindu-se de programul Google Earth.

  Micol este absolventa a Universitatii Charlotte din Carolina de Nord si a studiat arheologia inca din copilarie. Google Earth i-a permis descoperirea a mai multor situri arheologice, inclusiv a unui oras subacvatic in peninsula Yucatan, care a starnit interesul oamenilor de stiinta.

  Într-un comunicat de presă, Angela Micol a anunţat că a trimis datele descoperirilor făcute către experţi în arheologie şi egiptologie, pentru a analiza cele două situri. Aceştia se arată însă reticienţi în a certifica descoperirea Angelei.

  Datele privind localizarea acestor piramide au fost comunicate cercetatorilor si egiptologilor pentru investigatii suplimentare si pentru o documentare la fata locului.

  "Imaginile vorbesc de la sine. Este evident ceea ce contin aceste situri, dar cercetarea la sol este necesara pentru a verifica piramidele si originea lor", a spus Micol.

  Sarah Parcak neagă valoarea descoperirii, spunând că "imaginile provin de la cineva care nu este nici egiptolog, nici arheolog". Parcak este un arheolog care, în anul 2011 a descoperit câteva piramide noi, folosind imagini din satelit. "Primesc mereu mesaje de la persoane care pretind că au descoperit formaţiuni noi", a mai spus Sarah Parcak.