When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Doliu naţional în Rusia din cauza potopului. FOTO

  Rusia îşi deplânge morţii. Kremlinul a decretat pentru astăzi zi de doliu în memoria celor aproape 200 de ruşi înecaţi de inundaţiile devastatoare din sudul Rusiei. Instituţiile statului au coborât drapele în bernă, iar posturile TV şi radio au anulat toate emisiunile de divertisment.

  Bilanţul inundaţiilor provocate de ploi torenţiale în sud-vestul Rusiei a ajuns duminică la 150 de morţi, informează direcţia de poliţie a regiunii Krasnodar.

  Doliu naţional în Rusia din cauza potopului. FOTO

  "Potrivit informaţiilor de la ora 11,30 (10,30 ora României), au fost descoperite 150 de corpuri, dintre care 139 în Krîmsk, nouă în Ghelendjik şi două Novorosiisk", a detaliat sursa citată.

  Un bilanţ precedent indica 134 de victime. Potrivit Itar-Tass, cea mai afectată localitate este Krîmsk, o zonă rurală, în care predomină casele fără etaj, iar nivelul apei s-a ridicat până 7 metri. Apele au spălat locuinţele oamenilor sau le-au inundat în totalitate, a relatat Itar-Tass.

  Comitetului rus de anchetă a informat că, în timpul ploii torenţiale, apa a fost deversată automat dintr-un lac de acumulare din zonă, dar ar fi prematur de afirmat că aceasta ar putea fi cauza inundaţiei, relatează Gazeta. "Pe parcursul a 13 ore, au avut loc numeroase evacuări, dar este prea devreme să spunem că acest proces a provocat inundaţia", a declarat reprezentantul Comitetului de anchetă în regiunea Krasnodar, Ivan Sengherov, precizând că barajul nu s-a deteriorat.

  Preşedintele Vladimir Putin, care s-a deplasat sâmbătă în zona afectată, le-a cerut autorităţilor locale să urmărească cu atenţie situaţia lacului de acumulare. Conducerea regiunii Krasnodar a infirmat zvonurile apărute în reţelele sociale, potrivit cărora deversarea rapidă a apei din lacul de acumulare a provocat inundaţiile.

  Potrivit autorităţilor, inundaţiile s-au produs ca urmare a ploilor torenţiale, în timp ce localnicii dau vina pe autorităţi că nu au putut gestiona volumul de apă dintr-un lac de acumulare de lângă Krâmsk. Sinistraţii afirmă că oficialii locali nu au dat niciun avertisment, iar ei s-au trezit neputincioşi în calea puhoaielor. Procuratura din Krasnodar a iniţiat un dosar penal în cazul inundaţiilor din regiune, pentru omucidere din neglijenţă. În regiunea cea mai afectată, Krasnodar, situaţia este încă extrem de gravă. Preşedintele rus Vladimir Putin a promis ieri că fiecare dintre familiile sinistrate vor beneficia de echivalentul în ruble a 50 de mii de euro. La fel, guvernul rus şi-a propus să construiască din temelii casele distruse de viitură.

  Citiți și