When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Potop în România, ploile au făcut prăpăd în toată ţara

  Amaraciune si disperare in mai multe judete din Romania, unde ploile au inecat sute de gospodarii. Autoritatile anunta ca in total 25 de judete au fost inundate. Oamenii incercau plangand sa-si salveze bunurile si animalele, intrucat pentru gradinile spalate de ape nu mai puteau face nimic.

  Potop în România, ploile au făcut prăpăd în toată ţara

  Locuitorii judetului Braila au ajuns in pragul disperarii cand au vazut cum arata casele lor, dupa ploaia torentiala. Apa a navalit in locuinte si ajungea pana la genunchi.

  Pe langa tot ce au pierdut, romanii au ramas si fara pasarile din curte.

  Unii au petrecut nopti de nesomn, scotandu-si apa din casa.

  Pe strazile invadate de ape, masinile au stat in cozi ore in sir. Presa scrie ca un barbat a murit intrun vehicol, cel mai probabil, in urma unui stop cardiac.

  Totodata a avut de suferit si circulatia feroviara. Si in judetul Neamt ploile au adus numai necazuri. Un tren cu 100 de pasageri a ramas blocat pe calea ferata din cauza apelor care au acoperit sinele.

  Apa a navalit cu putere si in casele oamenilor. 70 de litri de apa pe metru patrat au cazut si in Vaslui in doar cateva zeci de minute.

  Cea mai afectată localitate este Căiuţ.

  În judeţul Vrancea au fost inundate 20 de case şi 50 de gospodării. Alte 50 de gospodării şi 20 de locuinţe din comuna Rugineşti se află sub ape după ce un pod peste pârâul Domoşiţa a cedat.

  Situaţie dificilă şi în judeţul Bacău, unde două familii au fost evacuate de pompieri, iar 30 de gospodării din localitatea Căiuţ au fost inundate.

  În zonele inundate a ajuns şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, pentru a verifica modul în care acţionează autorităţile locale pentru a preveni apariţia unor inundaţii, scrie B1.

   

  Citiți și