When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Un nou cutremur cu o magnitudine peste 4 a zguduit Bulgaria şi Italia

  Un nou cutremur cu o magnitudine peste 4 a zguduit capitala bulgară Sofia, joi, la ora 00,58. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, magnitudinea cutremurului a fost 4,3.

  Două noi replici, între care una cu magnitudinea de 4,3 grade, au zdruncinat în noaptea de miercuri spre joi nord-estul Italiei, provocând noi distrugeri clădirilor deja avariate în urma seismului de duminică, soldat cu şapte morţi, au anunţat autorităţile locale, preluate de AFP.

  Un nou cutremur cu o magnitudine peste 4 a zguduit Bulgaria şi Italia

  Nikolai Miloşev, directorului Institutului Naţional pentru Fizica Pământului de la Sofia, a declarat că epicentrul este situat nu departe de oraşul Pernik din sud-vestul Bulgariei. Miloşev a precizat că este vorba de o replică a cutremului cu o magnitudine de 5,8 înregistrat tot în această zonă marţi, în jurul orei 03.00. Seismul a fost resimţit la Pernik şi Sofia, precum şi în întregul sud-vest al Bulgariei. Primăria Sofiei informează că nu sunt date despre daune materiale provocate de cutremur de joi.

  Seismul de marţi, cel mai puternic care a avut loc pe teritoriul Bulgariei în ultimele opt decenii, nu a făcut victime omeneşti, ci doar daune materiale limitate, precum şi panică în rândurile populaţiei, acesta fiind resimţit în întreaga Bulgarie şi în ţările vecine, inclusiv în sudul României. Seismologii avertizează că mişcările telurice în urma cutremului de marţi vor continua de la o săptămână până la câteva luni.

  Cele două mişcări telurice s-au produs aproape de miezul nopţii, ora locală (22hGMT), prima având magnitudinea de 4,3 grade, iar cea de-a doua de 3,2. Ambele au fost puternic resimţite întrucât au fost cutremure de suprafaţă, epicentrul lor fiind localizat la o adâncime de numai 4 kilometri.

  'Încercăm să-i convingem pe oameni să revină la casele lor, în cazul în care nu au fost avariate, dar dacă mişcările telurice vor continua, acest lucru va fi imposibil', a afirmat primarul Fernando Ferioli, din Finale Emilia, locul epicentrului seismului de duminică, adăugând că 'spaima a revenit' printre oameni.

  Potrivit edilului, noile replici au deteriorat grav clădirile avariate în urma seismului produs duminică, care a avut magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. Tehnicienii de la protecţia civilă au ieşit din zori la muncă pentru a stabili gradul şi amploarea noilor pagube.

  'Zona roşie' din centrul oraşului, interzisă accesului populaţiei din cauza riscului de prăbuşire a caselor deteriorate şi care a fost redusă miercuri, a fost din nou extinsă joi, a adăugat el.

  Potrivit media italiene, în total, 18 replici s-au înregistrat de-a lungul nopţii trecute, conform AFP, care şi-a axat ştirea pe primele două noi replici, întrucât intensitatea celorlalte a fost mai mică.

  AGERPRES

  Citiți și