When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Cutremur in Italia: 24 de replici în cursul nopţii. VIDEO

  Cutremurul de 6 grade produs duminică în Italia a fost urmat de 24 de replici seismice cu o magnitudine de până la 3,7 grade, care au afectat regiunea italiană Ferrara în noaptea de duminică spre luni, creând şi mai multă panică în rândul celor 3.000 de persoane evacuate din zona afectată, relatează AFP, citata de Agerpres.

  De teama replicilor, mulţi localnici au dormit noaptea trecută în adăposturi improvizate sau în autoturismele personale pe care le-au adus în parcările supermarketurilor sau în pieţele publice, departe de orice clădire ce s-ar putea prăbuşi.

  Cutremurul major de duminică s-a soldat cu 6 morţi şi circa 50 de răniţi şi a provocat şi daune considerabile patrimoniului cultural.

  Ploaia, care continuă să cadă de noaptea trecută, pune la grea încercare acoperişurile deteriorate de seism, în special cele ale bisericilor, cele mai grav afectate.

  Fotografia turnului cu ceas din localitatea Finale Emilia, monument pe jumătate prăbuşit, se regăseşte luni pe prima pagină a tuturor cotidienelor italiene împreună cu titluri precum 'Teamă şi durere' sau 'Noapte de coşmar'. 'O mie de ani de istorie au dispărut', afirmă Fernando Ferioli primarul acestui oraş unde a fost şi epicentrul cutremurului de duminică.

  Cele şase victime sunt patru muncitori care lucrau în tura de noapte şi două femei, una în vârstă de o sută de ani, găsită sub dărâmăturile casei sale izolate şi o nemţoaică în vârsă de 37 de ani, care a suferit un atac de panică în momentul seismului.

   

  Cutremur in Italia: 24 de replici în cursul nopţii. VIDEO

  Citiți și