• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Dezastru natural. 877 de delfini esuati pe o plaja din Peru. VIDEO

  Adjunctul ministrului Mediului din Peru, Gabrial Quijandria, a declarat ca cei 887 de delfini au esuat pe o raza de 220 de kilometri, de la Punta Aguja la Lambayeque, in mordul tarii.

  Peste 80% dintre delfini au fost gasiti intr-o stare avansata de putrefactie, fapt care ingreuneaza munca autoritatilor care inceaca sa afle cauza mortii acestora.

  Delfinii ar fi putut muri din cauza unei epidemii cauzate de bacteriile Morbillivirus sau Brucella, a declarat Quijandria, potrivit agentiei de presa Andina. Acesta a vorbit si cu reporterii CNN, carora le-a dezvaluit ca rezultatele testelor sunt asteptate sa fie gata intr-o saptamana.

  "In acest moment, cea mai probabila ipoteza este aceea a unei epidemii provocate de un virus", a declarat Quijandria.

   

  Dezastru natural. 877 de delfini esuati pe o plaja din Peru. VIDEO

  Saptamana trecuta, guvernul peruan a intocmit o comisie formata din reprezentantii mai multor ministere, care au studiat si discutat un raport al Institutului Peruan Marin. Oficialii au ajuns la concluzia ca delfinii nu au murit din cauza lipsei hranei, pescarilor, otravirii cu pesticide, biotoxine sau contaminarii cu metale grele.

  "Cand se intampla ceva de asemnea proportii, instinctual imi spune ca a avut loc un eveniment traumatizant", a declarat biologul marin Sue Rocca de la Societatea de Conservare a Delfinilor.

  Expertul ia in considerare inclusive o trauma acustica, insa cazul "mai trebuie investigat", considera omul de stiinta.

  Evenimentul nu este singurul de acest fel care s-a intamplat pe cele doua continente americane, in ultimele doua luni.

  In februarie, 179 de delfini, dintre care 108 murisera, au esuat in Cape Cod, in estul Statelor Unite. Biologii marini nu au ajuns inca la o concluzie privind decesul acestora.

  La inceputul lui martie, lumea intreaga a putut sa vada in imaginile filmate de un martor ocular 30 de delfini esuati pe o plaja din Rio de Janeiro, Brazilia. Din fericire, acestia au fost salvati cu totii.

  Sursa: CNN

   

  Citiți și