When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Mai mult de două mii de australieni au părăsit casele din cauza inundaţiilor

  Aproximativ 2 mii de persoane au fost evacuate din statul australian New South Wales, din cauza ploilor abundente, care au dus laieşirea din albia sa a râului Gvidir şi Mehi, a declarat joi agenţiei de ştiri AAP. 

  Mai mult de două mii de australieni au părăsit casele din cauza inundaţiilor

  Echipele de salvare au chemat să-şi părăsească imediat locuinţele în jurul la 1700 de locuitori din Moree şi Biniguy.

  Pentru a evacua 600 de locuitori din oraşul Pallamallawa, salvatorii au avut nevoie de ajutorul  unui elicopter. Alţi 260 de locuitori din oraşele Kroky şi Manning aşteaptă evacuare.

  Locuitorii altor oraşe şi sate ar trebui sa părăsească locuinţele lor, în cazul în care nivelul apei în râul Manning va continua să crească. Nivelul râului Mekhi a atins deja 9,5 m, cu toate acestea, previziunile meteorologice, în dimineaţa zilei de vineri, aceasta  va fi 10.3 metri. Adâncimea râului Vinghem joi dimineaţa, a ajuns la marca de 8,9 metri, şi rîul Manilla a atins un nivel de 5,7 metri.

  "Timp de două zile în regiune a scăzut circa 160 milimetri de precipitaţii, dar şi mai mult ar trebui să cadă astăzi. Din păcate, previziunile sugerează că acest potop va fi mai puternic decât cel care a distrus regiunea în 1970" - A spus jurnaliştilor locali, reprezentantul autorităţii, Kevin Humphreys.

  Locuitorii din zonele în care inundaţiile se aşteptă, sunt avertizaţi de necesitatea de a se pregăti pentru evacuare. Astfel, salvatorii reamintesc faptul că australienii, părăsind casele sale, au nevoie de medicamente necesare, acte de identitate. Înainte de evacuare, locuitorii ar trebui să aibă grijă de casă şi animale, precum şi de- energizarea casei.

  Citiți și