When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Zăpadă şi îngheţ, în Italia, a dus la întârzieri şi anulări în trafivcul aerian şi cel feroviar

  Îngheţurilor severă, ce au năvălit peste Italia de la inceputul acestei săptămâni, continuă să ofere inconveniente locuitorilor ale Apeninilor:  temperaturi sub minus şi zăpadă au dus la anularea a mai mult de sute de zboruri, ore de întârzieri ale trenurilor, dificultăţi pe drumuri, închiderea şcolilor şi a universităţilor în mai multe oraşe. 

  Zăpadă şi îngheţ, în Italia, a dus la întârzieri şi anulări în trafivcul aerian şi cel feroviar

  În regiunea de nord a Italiei - Valle Aosta, termometrul a coborât pînă la minus 21 de grade Celsius, iar cea mai joasă temperatură în acea zi a fost înregistrată în munţii Piemont - minus 30.1 grade. În alte domenii, şi oraşe mari din ţară, temperatura medie este, de asemenea, sub norma. În special, în Roma, în zilele următoare se aşteaptă la răcirea pe timp de noapte pînă la minus trei grade, în timp ce în Milano temperatura de zi nu se ridica mai sus de zero grade Celsius şi pe timp de noapte se încadrează la minus 11.

  După cum s-a raportat în presa locală joi, zăpadă a paralizat aproape complet traficul pe mai multe autostrăzi din ţară. Principalele probleme au apărut pe drumurile din regiunile nordice şi centrale ale Italiei: Piemonte, Liguria, Emilia-Romagna, Toscana si Marche.

  Guvernele locale din unele provincii au interzis circulaţia transportului de marfă.  În plus, din cauza zăpezii, miercuri, au fost anulate 117 zboruri din aeroportul Bologna, precum şi zeci de zboruri din aeroportul din Milano Linate (Linate). Întârzieri şi anulări sunt aşteptate, şi joi.

  Dificultăţi mai mari au apărut printre cei care au decis să se mute prin Italia cu trenul. Aproape 600 de pasageri în trenul de pe ruta Bologna-Taranto, 7.5 ore au petrecut în vagoane neincalzite, până lce s-a reparat trenul. Un alt tren care transporta din Milano la Pescara cu 200 de pasageri,  a ajuns la destinaţie cu întârziere mai mult de 10 de ore. O situaţie similară a avut loc cu un alt tren de la Milano ce circula spre Ancona, care a pierdut în drum mai mult de 9 ore, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

  Analiştii avertizează, că aceste îngheţuri, care, în Apenini nu văzuse de peste 20 de ani, pot continua timp de 10 zile în întreaga ţară. Nu este exclus ca în zilele următoare, zăpada va cădea în Roma şi Napoli.

  Citiți și