When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Temperaturi de până -27 grade Celsius la nivel naţional, în noaptea următoare

  Indicele de răcire (IR) va atinge, în următoarele 24 de ore, pragul critic de -32 în unele zone, temperaturile minime la nivel naţional urmând să coboare şi până la -27 de grade Celsius, se arată în Raportul zilnic privind situaţia hidrometeorologică şi a calităţii mediului, publicat, marţi, de Ministerul Mediului şi Pădurilor /MMP/.

  Astfel, în intervalul 31 ianuarie, ora 9:00 - 1 februarie 2012, ora 9:00, în ţară, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă în cea mai mare parte a ţării, în special în prima parte a zilei şi noaptea.

  Temperaturile maxime se vor situa între -13 şi -3 grade Celsius, mai ridicate în vest spre zero grade, iar cele minime între -27 şi -17 grade Celsius, mai ridicate în Banat, Crişana şi pe litoral.

  Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu înnorări trecătoare şi condiţii de ninsoare slabă, la începutul intervalului, în Moldova şi Dobrogea.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul ţării, unde indicele de răcire (IR) va atinge, izolat, pragul critic de -32. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

  La Bucureşti, vremea va fi geroasă îndeosebi în prima parte a zilei şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

  Maximele vor fi în jur de -8 grade, iar minimele între -17 şi -16 grade Celsius, mai scăzute la periferie. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă, cu depunere de chiciură.

  Tot în Capitală, marţi, la ora 6:00, temperatura maximă a fost de -22 grade Celsius (la staţia Băneasa) şi -16 grade Celsius - la Filaret.

  IR reprezintă o măsură a temperaturii resimţite şi depinde de temperatura aerului şi de viteza vântului. Formula matematică a acestui indice a fost concepută pornind de la analiza modului în care, în situaţii de temperaturi scăzute şi vânt intens, stratul termic protector existent în jurul corpului uman este distrus.

  În acest caz, temperatura corpului devine mai apropiată de cea a aerului înconjurător, iar senzaţia de frig va fi mai puternică. În situaţiile în care temperatura aerului are valori extrem de scăzute (sub -20 de grade) sau când indicele de răcire coboară sub pragul valoric de -32, se aplică Ordonanţa de urgenţă nr. 99 din 29 iunie 2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.AGERPRES

  Articol de web-weather

  Temperaturi de până -27 grade Celsius la nivel naţional, în noaptea următoare

  Citiți și