When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Cutremur in Peru

  Numărul  victimelor a ajuns la 112 de persoane, din cauza cutremurului cu magnitudinea de 6.3 pe scara Rihter, ce a avut loc luni, în regiunea Ica, în sudul statului Peru, a raportat Associated Press, citând o declaraţie a autorităţilor locale.

  Anterior s-a raportat despre 60-70 răniţi.

  Cutremurul, care a avut loc aproape imediat după miezul nopţii în Ike, a provocat panică în rândul locuitorilor. Mulţi oameni au fugit afară, în stradă, nu au îndrăznit să se întoarcă acasă înainte de ivirea zorilor şi restul nopţii au preferat să-şi petreacă în parcuri.

  Cutremurul a provocat "rănirea uşoară a 119 persoane şi a avariat 16 locuinţe" în provincia Ica, a anunţat Institutul pentru Apărare Civilă (Indeci) într-un comunicat emis luni, care prezintă un bilanţ preliminar. Ministerul Sănătăţii a subliniat că răniţii au suferit "traumatisme uşoare". "Un singur caz este considerat grav, o fractură de bazin. Dar toate celelalte sunt lovituri, tăieturi, contuzii, rezultatul panicii persoanelor care s-au grăbit să iasă din case pe scări", a precizat directorul Indeci din Ica, Cesar Chonate.

   Cutremurul a fost resimţit, mai uşor, în capitala Lima şi în oraşele din sud, cum ar fi Junin sau Ayacucho.

  Seismul a provocat pene de electricitate şi în comunicaţii în sectorul Ica, situat la 300 de kilometri de Lima, dar aceste servicii au fost restabilite rapid, potrivit Institutului pentru apărare civilă.

  Centrul de alerta din Pacific pentru tsunami, cu sediul in Hawaii, nu a emis avertismente de tsunami dupa producerea cutremurului.

  Cutremurele sunt frecvente in Peru. La 15 august 2007, un seism cu magnitudinea 7,9 a afectat provincia Ica, provocand moartea a peste 500 de persoane.

  Cutremur in Peru

  Citiți și