• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Meteorit pretios

  Un meteorit rar de şapte kilograme, a cărui prăbuşire în Maroc a fost observată în 2011, provine de pe planeta Marte. Oamenii de ştiinţă consideră că descoperirea rocii este preţioasă atât pentru ştiinţă, cât şi pentru colecţionarii pasionaţi de aceste corpuri cereşti.

  Un grup de opt experţi de la Meteoritical Society, instituţie ştiinţifică de referinţă, a analizat timp de peste o lună fragmente din acest meteorit şi a concluzionat că acesta provine într-adevăr de pe Marte. Raritatea acestei roci marţiene, care a primit numele Tissint, constă în faptul că este doar a cincea prăbuşire de pe Terra, observată de martori. Meteoritul provine din resturile care au rezultat, în trecut, în urma impactului unui asteroid care a căzut pe Marte. Aceste resturi pot să călătorească în spaţiu timp de milioane de ani înainte de a cădea pe Terra. Bucăţile de meteorit, ale căror greutăţi variază de la 1 gram la 987 de grame, au fost descoperite împrăştiate, la sfârşitul anului 2011, de nomazi, care le-au vândut apoi unor comercianţi. Aceştia, la rândul lor, le-au vândut unor colecţionari privaţi şi unor muzee din lumea întreagă, la preţuri care au variat între 500 de dolari şi 1.000 de dolari pentru fiecare gram. Valoarea acestui meteorit este astfel de 10 sau chiar 20 de ori mai mare faţă de cea a aurului. Un gram de aur se vinde cu aproximativ 56 de dolari.Un meteorit rar de şapte kilograme, a cărui prăbuşire în Maroc a fost observată în 2011, provine de pe planeta Marte. Oamenii de ştiinţă consideră că descoperirea rocii este preţioasă atât pentru ştiinţă, cât şi pentru colecţionarii pasionaţi de aceste corpuri cereşti.

  Un grup de opt experţi de la Meteoritical Society, instituţie ştiinţifică de referinţă, a analizat timp de peste o lună fragmente din acest meteorit şi a concluzionat că acesta provine într-adevăr de pe Marte. Raritatea acestei roci marţiene, care a primit numele Tissint, constă în faptul că este doar a cincea prăbuşire de pe Terra, observată de martori. Meteoritul provine din resturile care au rezultat, în trecut, în urma impactului unui asteroid care a căzut pe Marte. Aceste resturi pot să călătorească în spaţiu timp de milioane de ani înainte de a cădea pe Terra. Bucăţile de meteorit, ale căror greutăţi variază de la 1 gram la 987 de grame, au fost descoperite împrăştiate, la sfârşitul anului 2011, de nomazi, care le-au vândut apoi unor comercianţi. Aceştia, la rândul lor, le-au vândut unor colecţionari privaţi şi unor muzee din lumea întreagă, la preţuri care au variat între 500 de dolari şi 1.000 de dolari pentru fiecare gram. Valoarea acestui meteorit este astfel de 10 sau chiar 20 de ori mai mare faţă de cea a aurului. Un gram de aur se vinde cu aproximativ 56 de dolari.

  Meteorit pretios

  Citiți și