When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Croaziera Costa Concordia poate provoca 'dezastru' ecologic in Italia

  Ministrul italian al mediului, Corrado Clini, a declarat că se teme de un 'dezastru' ecologic după naufragiul navei de croazieră Costa Concordia, în apropiere de insula italiană Giglio, într-o superbă zonă naturală din Toscana, informează luni AFP.

  Croaziera Costa Concordia poate provoca 'dezastru' ecologic in Italia

  Echipele de salvare italiene au anunţat că au descoperit corpul unui alt pasager în epava navei, crescând la şase numărul persoanelor moarte în dezastru. 16 persoane sunt în continuare date dispărute. Victima, un bărbat, a fost găsită pe un coridor în partea de navă care se afla încă deasupra navei. Bărbatul avea vesta de salvare, notează AP.

  'Acesta este coşmarul nostru. Nava are rezervoare pline de carburant, este un combustibil dens, greu, care s-ar putea depune la fundul apei, ceea ce ar fi un dezastru', a declarat Corrado Clini într-un interviu pentru cotidianul La Stampa.

  Imaginând cel mai rău scenariu, ministrul a explicat că acest combustibil 's-ar putea împrăştia în mare, contaminând o zonă extinsă cu efecte, cunoscute în astfel de cazuri, asupra faunei marine şi a păsărilor'.

  'Suntem gata să intervenim în cazul în care există scurgeri în mare', a afirmat Clini. 'Imediat ce va fi posibil, combustibilul va fi extras de pe navă. Problema este că trebuie să ţinem cont de echilibrul precar în care se află coca navei', a mai spus Corrado Clini.


  Pentru ministru, 'prioritatea este de a salva posibilii supravieţuitori, până în prezent golirea rezervoarelor este periculoasă'. Şi, la final, trebuie mutată nava care 'blochează intrarea în port şi reprezintă o problemă pentru mediu şi de turism', a afirmat Corrado Clini.

  AGERPRES