When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Centrul european MARS: Vremea uscată continuă să afecteze recoltele în Ucraina, Ungaria şi România

  Ucraina, Ungaria şi România, confruntate cu o vreme uscată care afectează recoltele, nu se vor bucura de o îmbunătăţire a acestei situaţii în perioada imediat următoare, în condiţiile în care nivelul precipitaţiilor va rămâne redus până la jumătatea lui noiembrie, a anunţat miercuri Centrul pentru monitorizarea resurselor agricole al Uniunii Europene, MARS, într-un comunicat citat de agenţia Bloomberg.

  Centrul european MARS: Vremea uscată continuă să afecteze recoltele în Ucraina, Ungaria şi România

  Vremea rămâne uscată în Ungaria şi în partea de vest a României, iar în Ucraina şi în partea de vest a Rusiei ploile vor fi foarte reduse.

  De asemenea, precipitaţiile vor fi slabe în Germania, Polonia şi Republica Cehă.

  În Ucraina, recolta de cereale de iarnă ar putea suferi din cauza secetei, doar 20% din culturi fiind în situaţia de a ieşi cu bine din iarnă, comparativ cu media obişnuită de 75%, în actualul sezon, au anunţat serviciile meteo din ţară.

  Potrivit MARS, din cauza deficitului de apă care se prelungeşte de la jumătatea lui august, solurile sunt uscate în Ungaria, România, Republica Moldova şi Ucraina, ceea ce 'creează probleme în ceea ce priveşte pregătirea terenurilor, lucrările de însămânţare şi dezvoltarea cerealelor de iarnă'.

  Pentru a îmbunătăţi recolta de iarnă, ar fi de dorit ca în noiembrie condiţiile meteo să fie 'blânde şi umede', notează MARS.

  În schimb, în Franţa, Spania şi Marea Britanie prognoza meteo indică ploi care vor fi benefice pentru însămânţările de toamnă, menţionează centrul european.

  Articol de web-weather