When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Un nou cutremur în Turcia, sunt victime. VIDEO. FOTO

  În estul Turciei, miercuri, pe  9 noiembrie, la ora locală 21.23 (19.23 GMT), s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Rihter. Tremorul au fost înregistrate la 16 km spre sud de oraşul Van.

  Potrivit USGS, cutremurul a fost localizat la o adâncime de 5 km. Conform celor mai recente date, cutremurul a  provocat prăbuşirea a 25 de clădiri.

  A fost distrus, de asemenea, un hotel în oraşul Van din estul Turciei, omorând cel puţin 7 persoane. În hotel au trăit în principal, jurnalişti şi lucrătorii de salvare care au sosit în Van după cutremurul anterior. Unei dintre prinşi sub dărâmături au trimis deja mesaje de pe telefoanele mobile pentru ajutor.

  Un nou cutremur în Turcia, sunt victime. VIDEO. FOTO

  În total, în oraş au căzut aproximativ 25 de clădiri, inclusiv două hoteluri, o şcoală şi mai multe case.

  La faţa locului au sosit echipajele salvatorilor  "de prim-ajutor". Aproximativ 20 de persoane au fost scoase de sub dărâmături.

  Total, potrivit presei turce, ca urmare cutremurul a afectat aproximativ 100 de persoane.

  Este demn de remarcat faptul că de cele mai multe clădiri distruse au fost grav avariate în timpul cataclismului seismic anterior.

  Reamintim, pe 23 octombrie 2011 în provincia Van din estul Turciei s-a produs cutremur cu magnitudinea de 7.2 pe scara Rihter, epicentrul tremorului s-a aflat la 30 de km de capitala provinciei - oraşul Van. După aceea, în timpul zilei în regiunea a continuat replici, cu magnitudinea de 5.1 şi 6.1. Aproximativ 600 de persoane au fost ucise, rănite mai mult de patru mii. Ca urmare a elementului de impact au fost distruse 2262 clădiri.

  Bazat pe BBC, CNN

  Citiți și