When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Petrolul scurs din cargoul 'Rena' a atins luni coastele Noii Zeelande

  Petele de carburant provenite de la un cargou eşuat într-unul din cele mai celebre golfuri din Noua Zeelandă au atins luni coastele, relatează 20minutes.ch. Petrolul scurs s-a întins pe o suprafaţă de câţiva km, deasupra unui recif renumit pentru fauna şi flora sa.

  Petrolul scurs din cargoul 'Rena' a atins luni coastele Noii Zeelande

  Grămăjoare de petrol de mărimea podului palmei au fost descoperite pe plaja Mont Maunganui, destinaţie turistică din golful Plenty (insula nordică), arată Maritime New Zealand (MNZ), autoritatea care se ocupă de siguranţa persoanelor pe mare şi de mediul marin. 

  Cargoul 'Rena', cu o capacitate de 47.000 tone, a eşuat miercurea trecută pe reciful Astrolabe, celebru pentru bogăţia faunei şi florei sale, la 22 km de oraşul Tauranga. Autorităţile se tem că, în cazul ruperii cocii navei, Noua Zeelandă va înregistra cea mai gravă maree neagră din ultimele decenii. 

  Petrolul scurs din vapor a provocat deja moartea multor păsări marine. În centrele de îngrijire a animalelor sunt trataţi numeroşi pinguini şi cormorani. Maritime New Zealand are informaţii, neconfirmate deocamdată, că în golf au fost zărite foci murdare de petrol. 

  Echipe de intervenţie încercau luni dimineaţă să securizeze vasul, înainte de furtuna anunţată pentru această seară. Dacă se rupe coca cargoului 'Rena', 1.700 tone de petrol s-ar putea scurge în mare. 'Suntem foarte atenţi la previziunile meteo şi la structura cocii', a declarat la radio un oficial al MNZ. 'Riscul de distrugeri este serios şi nu ne facem iluzii în această privinţă. Lucrăm 24 de ore din 24 să scoatem carburantul' de pe navă, a adăugat el. 

  Serviciile meteorologice au anunţat furtună în golful Plenty luni seară, cu ploi violente şi vânt care va atinge 90 km/h. Operaţiunile de salvare sunt îngreunate de poziţia vasului, o parte a acestuia atingând reciful.

  Articol de AGERPRES

   

  Citiți și