When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Top 10 cele mai crude mame din lumea animalelor

  Lupta pentru supravietuire in lumea animalelor incepe chiar de la nastere. Uneori, pericolul pentru puii abia nascuti nu sunt animalele de prada, dar parintii proprii.

  [gallery roo]

   

  Top 10 cele mai crude mame din lumea animalelor

  Leoaica. Multi dintre noi suntem emotionati vazind cum leoaica se joaca cu puii ei. Dar nu multi stiu ca leoaica ingrijeste mai mult de fiicele sale decat de fii, si pot chiar sa nu manifeste nici o atentie, atunci cand un leu adult sfisie un pui de-al sau. Masculul in acest fel scapa de posibilii concurenti, chiar daca asta este propriul fiu.

  Panda - a caror greutate uneori ajunge la 70-100 kg, deseori strivesc puii sai sub greutatea sa (puiul de panda la nastere cantareste 80-140 grame). Aceasta se intampla din cauza ca puii sunt mereu in cautarea unui loc mai cald, si se strecoara sub ea.

  Furnicile Adetomirma. Regina si colonia sa de furnici lucratoare ii este specific sa faca o gaura in larvele nou-nascute si pentru o lunga perioada de timp in timp ce ea este in viata, se hranesc cu hemoglobina ei. Pentru aceasta situatie, oamenii au inventat termenul de - cannibalism partial.

  Vulturul negru African. De obicei femela depune 2 oua, dar in viata ramane doar un singur pui. De indata ce se nasc, intre ei incepe o lupta pentru supravietuire, la care femela nu reactioneaza in nici un mod, fiind absolut calma in acest sens.

  Rechinul din Insulele Galapagos. Aceasta specie ii apartine clasei vivipare (puii se nasc vii). Indata cum apar puii rechinul ii trage spre tarm. Nu ca este mai usor sa gasesti hrana aici, dar din cauza ca femele pot incepe sa vineze chiar puii sai, in caz ca acestia nimeresc in calea ei.

  Ursul negru, nu ezita sa-si abandoneze puiul sau, daca el se naste de unul singur. Femela va ingriji de pui doar atunci cand se nasc cel putin 2.

  Cucul niciodata nu ingrijeste de puii sai. De ce, daca poate lasa ouale in cuib strain. Puii de cuc, aparind pe lume inainte celorlalti "frati si surori" vitregi, incepe sa arunce din cuib restul oualor.

  Broastele Darwin. Femelele au grija de pui pina la momentul cand, depune icre. De atunci ele niciodata nu se intorc in acel loc, si toata sarcina de crestere cade pe mascul.

  Vrabiile in felul sau au grija de pui. Ele prind puii altor vrabii cu care s-a imperecheat masculul ei si ii omoara. Face asta pentru ca mascul sa aiba grija doar de puii sai.

  Femele langur (maimute cu blana scurta) nu doar se ocupa cu rapirea si uciderea puilor femelor din acelas grup, dar si omoara proprii pui daca acestia sunt slabi si epuizati.