When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Taifunul "Nesat" face răvagii în Asia

  În ţările din Asia de Sud continuă să găzduiască taifunul "Nesat", care a ucis 39 de persoane în China. Numărul  victimelor ale dezastrului continuă să crească ...

  În Filipine, în cazul în care doar pe parcursul zilei trecut au căzut până la 84 de mm de precipitaţii, victimele uraganului au fost 35 de persoane, 45 sunt dispărute.

  Taifunul

  Cine a suferit mai mult?

  Pe insula Hainan, taifunul a lăsat de până la 163 mm de ploaie. Peste 290 de mii de persoane au fost evacuate după trecerea taifunului "Nesat", care a ajuns pe ţărmurile din provincia chineză Hainan din sudul insulei,  joi după-amiază.

  Lovitura taifunului, în primul rând, au sinţit-o locuitorii insulei Hainan, în special  oraşul Wenchang de la ora 14:30, forţa vântului la epicentrul a ajuns la 42 m/s. Taifunul a adus, de asemenea ploi abundente.

  Din oraş au fost evacuaţi un total 57 738 de oameni din zonele joase şi alte zone afectate, a declarat directorul adjunct al districtului sediului central după controlul inundaţiilor şi a secetei-Fu Taoshen.

  Potrivit postului provincial meteorologic pentru perioada de la 08:00 până la 16:00 joi, cantitatea precipitaţiilor, în 72 de locaţii din provincie, au depăşit 100 mm.

  Înainte de prăbuşirea taifunului în provincie s-au ordonat să se retragă în porturi toate navele de pescuit, zborurile au fost anulate, servicii de feribot suspendate, şcoli închise.

  "Nesat" - al 17-lea taifun majore din acest an în China.

  Cine urmeaza?

  În prezent, taifunul "Nesat" s-a transformat într-o furtună tropicală şi prezintă deja un dezastru major ce ameninţă Vietnamul.

  În sud ţării, în cazul în care ploile musonice au cauzat inundaţii grave din cauza revărsării râului Mekong,sunt inundate 12 provincii.

  Cum şi era de aşteptat, taifunul poate duce şi mai mult  la revărsarea râului Mekong, în valea căruia se cultivă pentru mai mult de 90 la suta din cereale din Vietnam.