• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în sud-estul ţării, în octombrie

  În lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a ţării. Şi cantităţile de precipitaţii vor fi normale pentru această perioadă a anului, a anunţat Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

  Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în sud-estul ţării, în octombrie

  În luna octombrie, temperaturile medii ale aerului vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe majoritatea suprafeţelor, exceptând sud-estul ţării, unde valorile termice pot fi peste mediile multianuale lunare.

  Sub aspect pluviometric, cantităţile medii lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.

  În luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice la nivelul întregii ţări.

  Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând estul şi local în centrul ţării, unde acestea pot depăşi normele climatologice.

  În luna decembrie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-estul şi vestul ţării valorile termice se pot situa peste mediile multianuale.

  Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale în estul, sud-estul şi local în centrul ţării, sub valorile medii multianuale pe areale restranse din zonele sudice si sud-vestice, iar în nord-vestul teritoriului, peste valorile normale.

  "Aceste informaţii nu exclud posibilitatea apariţiei unor situaţii cu valori extreme de temperaturi sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv", a anunţat Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

  Articol de REALITATEA.NET