When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Victime ale taifunului din Filipine sunt 35 de persoane. VIDEO. FOTO

  Cel putin 35 de persoane au fost ucise, 45 dispărute, cel puţin 13 răniţi, aproximativ 53.000 au fost evacuate, în conformitate cu un rezumat al Consiliului Naţional privind reducerea riscului de dezastre (NSSRSB),  de un puternicul taifun furios "Nesat", care a lovit Filipine de nord două zile în urmă.

  Victime ale taifunului din Filipine sunt 35 de persoane. VIDEO. FOTO

  Conform acestor date, de taifunul "Nesat" au suferit mai mult de 170 de mii de locuitori, mai mult de un milion se confruntă cu întreruperile de energie.

  Potrivit Administraţiei de cercetări atmosferice, geofizice şi astronomice filipineze  (PAGASA), viteza vântului în centrul taifunului este de 120 de km pe oră, cu rafale - până la 150 de km pe oră. El este situat în prezent, la 300 km nord-vest de Baguio. Analiştii presupun că "Nesat" va continua să se deplaseze spre nord-vestul Chinei cu 19 km pe oră.

  Din cauza inundaţiilor provocate de sosirea taifunului, provincia Bulacan în Luzon a fost obligată să deschidă porţile a patru rezervoare debordante. Valuri mari, de asemenea, au cauzat inundaţii în zonele de coastă ale capitalei filipineze. Sub apă, se află un spital, un hotel de lux şi Ambasada SUA, închisă din cauza vremii nefavorabile.

  În fiecare an, în timpul sezonului ploios din iunie până in decembrie, peste arhipelagul filipinez năvălesc, într-o medie, 20 de furtuni şi taifunuri. În luna iunie a acestui an, cel puţin 18 filipinezi au dispărut  şi peste 75.000 de persoane au rămas fără adăpost, ca urmare a trecerii furtunii tropicale din regiunea "Falcon" (în conformitate cu clasificarea internaţională - "Meari").

  Citiți și