• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Super taifun ce a inundat Taiwan şi Filipine, acum se îndreaptă spre China. VIDEO

  Taifunul din Pacific  "Nanmadol" (de asemenea, cunoscut sub numele de Mina) se îndreaptă spre China de sud-est, lăsând în urma sa inundate Taiwan şi Filipine. Numărul victimelor a ajuns la 22 de persoane, 12 mai sunt dispărute fără de veste, a declarat marţi  AFP cu referire la autorităţile locale.

  Potrivit agenţiei, trei persoane au fost ucise, una rănită şi una dispărută din cauza ploilor abundente, când aproximativ o tonă şi jumătate de gunoi şi nămol au alunecat de pe deal.
  Luni, mass-media occidentală a raportat despre 16 morţi.

  După cum s-a raportat de către Agenţia de ştiri Xinhua, "Nanmadol" se îndreaptă deja spre coasta de sud-est a Chinei. Staţiea meteorologică din provincia Fujian a declarat nivel de ameninţare "galben". Este de aşteptat că pe 30 august în apele marine din apropierea oraşului Fujian vor fi valuri mari de până la 2-3.5 m.

  Super taifun ce a inundat Taiwan şi Filipine, acum se îndreaptă spre China. VIDEO

   TAIWAN

  Pe 29 august, taifunul "Nanmadol" a lovit în zori insula Taiwan, timp de câteva ore a scăzut mai mult de jumătate de metru de precipitaţii. Viteza maximă a vântului în apropiere ajungea la 119 km pe oră, cu rafale de până la 199 km pe oră.

  Prin dimineaţa zilei aproximativ 6000 de persoane au fost evacuate din mai mult de 30 de aşezări, din şapte judeţe locale şi oraşe, inclusiv Taitung, Hualien, Pingtung, Kaohsiung, şi altele. Din cauza taifunului pe insulă au fost închise toate şcolile.

  Autorităţile din Taiwan au aruncat în ajutor pe malul insulei circa 35 de mii de militari pentru a combate efectele uraganului.

  Conform previziunilor serviciilor meteo din Taiwan, puterea taifunului "Nanmadol" se va reduce treptat.Taifunul poate va părăsi insula Taiwan, marţi seara, şi va pierde o parte din puterea sa.

   

   

  Citiți și