When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Un uragan teribil a lovit Filipine

  Tayfunul a lovit insula Lusaka, în conformitate cu staţiile meteorologice locale, a început să se deplasează spre insula Taiwan.

  Viteză a vântului taifunului este de 185 km /oră. Taifunului  i- a fost dat numele "Nanmadol" - în onoarea oraşului antic din Micronezia.

  În plus, din partea mării peste insula au venit ploi puternice, ce au cauzat alunecări de teren.

  Taifunul a provocat daune însemnate pe insulă: au fost rupte opt poduri, multe case demolate. Autorităţile au declarat despre morţi, numărul lor nu este cunoscut, dar variază între 7 - 13 persoane. Este cunoscut faptul că cinci persoane au murit din cauza alunecărilor de teren, două s-au înecat, alte şase persoane au fost duşi de vânt în mare.

  20 mii de oameni au trebuit să părăsească casele lor - acest lucru este valabil în special pentru locuitorii din nordul montan a insulei.

  În momentul de faţă "Nanmandol" se mişcă spre Taiwan, este de aşteptat să ajungă pe insula marţi.

  Ultimaul taifun major, care a lovit Filipine, au fost "Nock-Ten" , care a ucis 70 de persoane în luna iulie a acestui an.

  Un uragan teribil a lovit Filipine

  În Taiwan sunt evacuate  2500 de persoane.

  În legătură cu furtuna ce se apropie, pe insulă s-a declarat evacuarea.

  Guvernul insulei a anunţat o evacuare de urgenţă a zonelor de coastă. 2500 de oameni au fost nevoiţi să părăsească casele lor.

  Comunicarea între Taiwan şi insulele din jur, este intreruptă, ca şi cea aeriană.

  Serviciul Naţional de Meteorologie a cerut cetăţenilor să stea mai departe de munte. Acest lucru se datorează în primul rând teamei alunecărilor de teren.

  În scopul de a ajuta victimele sunt gata circa  35.000 de soldaţi.

  Citiți și