When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Peste centrul şi Estul Germaniei s-a prăbuşit vremea rea

  Părţile centrale şi de est a Germaniei - Bavaria, Hesse, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Saxonia Inferioară, Thuringia şi Brandenburg - au fost  lovite de ploi abundente, grindină şi vânturi puternice.

  După cum s-a raportat joi, 25 august, de DAPD, daunele fenomenului sunt estimate la milioane de euro.

  În Hesse, în conformitate cu Agence France-Presse, sunt distruse case, drumuri inundate în unele zone s-a oprit temporar traficul feroviare. 

  Peste centrul şi Estul Germaniei s-a prăbuşit vremea rea

  În special, sunt anulate trenurile ce circulă pe liniile Hessen - Rheinland-Pfalz. În multe domenii, vântul a doborât copaci şi a rupt liniile de electricitate.

  Precipitaţiile, în unele părţi din Saxonia au ajuns la 40 de litri pe metru pătrat. În Saxonia-Anhalt lângă Quedlinburg grindina de mărimea unei mingi de tenis a deteriorat aproximativ 70 de maşini. Cel puţin doi oameni au fost duşi la spital cu răni la cap. În Saxonia Inferioară, pe unul din drumuri, după o ploaie puternică s-a produs alunecare de teren, cu rezultat poliţia a blocat pe timp de două ore circulaţia transportului.

  Turingia a fost lovită de furtună cu rafale de vânt de circa 26 de metri pe secundă. Precipitaţiile în unele zone au ajuns la 30 de litri pe metru pătrat. În Brandenburg, ca rezultat al fulgerului s-au aprinse acoperişurile a cateva case, mai multe persoane au fost spitalizate cu intoxicaţia de monoxid de carbon.

  Potrivit meteorologilor germani, astfel de vreme va continua încă timp de căteva zile. Vremea ar trebui să se îmbunătăţească spre week-end.

  Citiți și