When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  China a fost zbuciumată de taifunul "Muyfa"

  Un taifun puternic face ravagii în China. Deja a zdrobit Filipine, Taiwan şi insula japoneza Okinawa ..
  Duminică, epicentrul taifunului s-a situat la 300 de km nord-est de Shanghai, şi s-a mutat în Marea Chinei de Est în direcţia nord-vest cu o viteză de 23 km pe oră. În noapte de sâmbătă în Shanghai, a turnat ploaie, însoţită de vânturi puternice, care a prejudiciat linii de înaltă tensiune şi a rupt zeci de panouri.

  Despre victime în acea noapte în Shanghai nu s-a raportat.

  În week-end, ca măsură de precauţie, din cauza taifunului ce se apropiea de estul Chinei au fost anulate zeci de zboruri, autorităţile de coastă au evacuat mai mult de 400 de mii de oameni.
  Conform celor mai recente previziuni ale meteorologilor, furtuna în dimineaţa zilei de luni, se apropia de provinciea Shandon, din estul Chinei. 

  China a fost zbuciumată de taifunul

  Taifunul "Muyfa" slăbeşte.

  După ce luni a lovit zonele de coastă din China taifunului "Muyfa" îşi pierde forţa sa. Acum deja se califică ca o furtună tropicală.

  Acesta este al nouălea taifun din acest an, care ameninţă China. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă spun că, a fost cel mai puternic, nu numai în acest sezon, dar în ultimii ani. Nu în zădar peste tot la ştiri a fost menţionat ca "super-taifun". De exemplu, în Shanghai pentru timp de o zi a căzut norma de precipitaţii anuale. Şi asta, după  spun experţii, taifunul doar uşor a atins metropola.

  Cu toate acestea, taifunul a provocat distrugeri grave în provinciile de sud-est şi est a Chinei. Cel puţin 600 mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele lor pentru a se muta în zone mai sigure.

  În acest week-end în Shanghai şi în alte oraşe mari din estul Chinei a fost aproape complet paralizat transportul. Aeroporturile nu funcţionau, trenurile au fost difuzate.  

  Citiți și