When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Secetă-record în luna iulie în SUA

  Circa 12 % din teritoriul american au fost afectate de o secetă 'excepţională' în luna iulie, înregistrându-se un record de când există o clasificare a acestui gen de calamitate naturală, marcată prin penurie de apă şi distrugerea recoltelor, a indicat - luni - Centrul naţional pentru secetă. 

  Secetă-record în luna iulie în SUA

  Centrul - ataşat Universităţii din Nebraska - stabileşte de 12 ani acest clasament şi nivelul 'excepţional' este cel mai ridicat pe o scară care are cinci grade, precizează AFP. 

  Seceta, însoţită de călduri puternice, a lovit în special statele din sudul SUA, precum Carolina de Nord, Georgia, Florida, Louisiana şi Texas. 

  'Consecinţele aceste secete excepţionale constau în pierderi de recoltă importante şi în penurii de apă, creând situaţii de urgenţă', indică centrul într-un comunicat. 

  Neliniştea provocată de acest semnal de alarmă este cu atât mai mare cu cât situaţia pare să se prelungească, dacă nu chiar să se agraveze: circa 41 % din teritoriul SUA au cunoscut rate de secetă anormale, potrivit ultimului raport săptămânal guvernamental, care notează o creştere cu cinci puncte a acestei situaţii faţă de cea din documentul similar precedent. 

  În această situaţie, precipitaţiile provocate de intemperii constituie o uşurare pentru unele state, ca Texas, care a beneficiat de ploi ale furtunii tropicale Don, subliniază Brian Fuchs, climatolog al Centrului pentru secetă. 

  Oricare ar fi însă beneficiul pe care zonele afectate îl obţin, 'aceasta nu înseamnă sfârşitul secetei în zonele respective', a adăugat el. 


  AGERPRES 

  Citiți și