When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Sibiu: 21 de persoane din Copşa Mică, rămase fără case din cauza alunecărilor de teren

  Un număr de 21 de sibieni din oraşul Copşa Mică au fost evacuaţi din casele lor, din cauza alunecărilor de teren, ei urmând să îşi părăsească în final gospodăriile, a declarat, luni, pentru AGERPRES, subprefectul Rareş Macrea.

  Sibiu: 21 de persoane din Copşa Mică, rămase fără case din cauza alunecărilor de teren

  "Din păcate, oamenii evacuaţi vor ajunge să îşi părăsească de tot gospodăriile din zona afectată de alunecările de teren. Acum evaluăm pagubele. Deocamdată am încercuit zona, care este păzită să nu dispară bunurile acestor sibieni. O parte dintre ei am aflat că au asigurări la case. Primăria deja analizează posibilitatea de a le oferi locuinţe într-un bloc ce urmează să fie reabilitat", a completat subprefectul Macrea.

  El a confirmat că cei 21 de sibieni, din cele opt case puse în pericol de alunecările de teren, locuiesc la rude de mai bine de 24 de ore.

  În urma alunecării de teren de duminică, din zona străzilor Dealului şi Plopilor, la faţa locului au intervenit Detaşamentul de pompieri Mediaş, în cooperare cu Centrul local pentru situaţii de urgenţă, Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din oraş, Detaşamentul de jandarmi Mediaş şi Poliţia Copşa Mică.

  De pe cele două străzi din Copşa Mică au fost evacuaţi, începând de duminică, 21 de persoane (şapte familii), 95 de animale şi bunuri din opt gospodării.

  Situaţia rămâne în continuare alarmantă pentru toate cele 20 de familii afectate, conform unui comunicat remis luni, AGERPRES, de Prefectura Sibiu.

  La Copşa Mică autorităţile au început şi un studiu geodezic în zona afectată de alunecările de teren. AGERPRES

  Citiți și