When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Prima furtună tropicală "Arlene", a lovit coasta atlantică a Mexicului

  Furtuna tropicală Arlene s-a îndreptat miercuri  spre statele din Veracruz şi Tamaulipas în coasta Golfului Mexic . Sistemul naţional de protecţie civilă (SINAPROC) a emis o alertă galbenă pentru cele două state prin intermediul site-ul său de internet.

  Prima furtună tropicală

  Recomandarea pentru populaţia să ia măsuri de precauţie în cazul în care există un risc de alunecări de teren din cauza ploilor torenţiale.

  Ar trebui să fie conştienţi de o posibilă creştere a nivelului apei în râuri şi pâraie. Cei care locuiesc în zonele de risc ar trebui să se pregătească pentru evacuarea posibilă. SINAPROC, de asemenea, recomandă pentru a restrânge sau anula activităţile de pe coastă, căci valurile ajung până la patru metri înălţime.

  Arlene este prima furtuna tropicală a sezonului uraganelor în Atlantic, în conformitate cu Centrul National Hurricane din Statele Unite (CNH), în conformitate cu EFE.

  Arlene călătoreşte de la vest la nord-est, cu o viteză de 13 km pe oră cu rafale de vânturi de până la 65 m pe oră

  Furtuna tropicală va cauza ploi torenţiale şi cer noros în sudul Tamaulipas, Veracruz, Tabasco, Campeche şi Chiapas.

  În Nuevo Leon, San Luis Potosi, Hidalgo, Tlaxcala, Oaxaca, de asemenea,a provocat ploaie şi ninsoare, dar mai puţin intensă.

  Furtuna tropicală reprezintă  "un pericol moderat în ţară în următoarele zile", a raportat SINAPROC.

  Sezonul uraganelor din Oceanul Atlantic a început pe 1 iunie şi se va încheiea pe 30 noiembrie, în conformitate cu Administratia Nationala a Oceanelor si Atmosferei (NOAA). Se prezice căvor fi de la 12 la 18  furtuni tropicale,  dintre care de la 6 până la 10 ar putea deveni uragane. Dintre care până la 6 ar fi de mare intensitate.

  Cele mai distructive furtuni din Atlantic au fost în 2005, când coasta americană a fost lovită de patru uragane, inclusiv  uraganul "Katrina", care a costat viata a mai mult de 1,4 mii de oameni.

  Citiți și