When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Un an de catastrofe naturale fără precedent. Se schimbă clima?

  Un an de catastrofe naturale fără precedent. Se schimbă clima?

  Incendiu de vegetatie in Sierra Vista, Arizona (iunie 2011). A fost cel mai mare incendiu din istoria statului, afectand cca 200 de hectare.

  Inundatie cu grindina in Vivian, Dakota de Sud (iulie 2010). Boabele de grindina au atins diametrul record de 20 cm, conform National Weather Service.

  Alunecare de teren dupa o ploaie torentiala in Doda, India (iunie 2011), care a blocat sub mal si pietre sute de vehicule.

  Migratii ale somalezilor afectati de seceta. Mogadiscio, mai 2011.

  Incendii de padure in Cuba (aprilie 2011), dupa valul de seceta care a afectat aprovizionarea cu apa in tara.

  Ninsoare la Ciudad Juarez, Mexic (februarie 2011), intr-o zona unde ninsorile si temperaturile sub zero sunt o raritate.

  Alunecarile de teren dupa ploile torentiale din Nakau, Thailanda (aprilie 2011). Inundatiile de atunci au acoperit sate intregi si au ucis 25 de oameni.

  Inundatii in Yotoco, Columbia (aprilie 2011) au provocat moartea a 408 persoane, ranirea altor 487 si pagube materiale pentru 2,8 milioane de locuitori.

  Epilog al inundatiilor din Linxiang, China (iunie 2011) care au ucis 52 de oameni si au fortat evacuarea a 100.000.

  Supravietuitori ai tornadei care i-a lovit in aprilie 2011 pe locuitorii din Joplin, Montana. In total, peste 500 de oameni au murit din cauza tornadelor din SUA in acest an.

  Cea mai severa seceta din ultimii 150 de ani in Elvetia a provocat puternice incendii de padure (aprilie 2011)

  Apele iesite din albie ale fluviului Mississippi, inconjurand stadionul din Davenport, Iowa (aprilie 2011)

  Inundatiile din Pakistan (august 2010), cele mai puternice din ultimii 80 de ani, au silit milioane de oameni sa-si paraseasca locuintele.

  Un cutremur de 8,9 grade pe scara Richter a lovit i coasta de nord-est a Japoniei, in zona Sendai, la 400 km de Tokyo, urmat de o serie de circa 30 de replici de pana la 7,4 grade si de o alerta de tsunami cu valuri inalte de pana la 10 metri,

   

  Citiți și