• în România
  • Lista ţărilor
  • Pe 7 zile
  • Temperatura apei
  • Hartă satelitară
  • Meteo pe hartă
  • Widget-uri
  • user-avatar
    Intrare

    Numeroase zboruri anulate în Australia din cauza norului de cenuşă vulcanică provenind din Chile

    Norul de cenuşă provenind de la vulcanul chilian Puyehue a revenit marţi în spaţiul aerian australian, determinând anularea mai multor zboruri şi imobilizând la sol mii de pasageri.

    Numeroase zboruri anulate în Australia din cauza norului de cenuşă vulcanică provenind din Chile

    "Norul de cenuşă este mai dens şi mai mare decât cel care a perturbat traficul aerian săptămâna trecută", a declarat Airservices Australia, adăugând că norul se află între şase şi 13 kilometri altitudine.

    Compania australiană Qantas şi-a suspendat legăturile cu Adelaide (sud), Canberra (sud) şi începând cu ora 05.00 GMT (08.00 ora României) cu Sydney. Unele zboruri internaţionale riscă să fie anulate ulterior.

    Şi alte companii şi-au suspendat o parte din zboruri (Jetstar, Virgin Australia), în timp ce Tiger Airways a imobilizat toate avioanele cel puţin până la ora 04.00 GMT (07.00 ora României).

    Săptămâna trecută, traficul aerian a fost perturbat în Australia şi Noua Zeelandă din cauza norului de cenuşă. Acesta a înconjurat planeta şi a revenit deasupra Australiei.

    Potrivit experţilor, norul este clar vizibil pe imaginile din satelit şi evoluează în prezent la o altitudine la care zboară de obicei avioanele.

    "Este acelaşi nor care a făcut înconjurul lumii. A rămas dens şi prezintă riscuri pentru zboruri", a declarat un purtător de cuvânt al Centrului de recomandări privind cenuşa vulcanică din Darwin (nord).

    Vulcanul Puyehue a intrat în erupţie la 4 iunie, după jumătate de secol, dar activitatea sa descreşte în intensitate de câteva zile.

    Articol de mediafax.ro

     

     

    Citiți și