• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Inundaţii în China: un milion de evacuaţi

  Ploile torenţiale care s-au abătut în ultima lună în centrul şi sudul Chinei au provocat inundaţii masive care au dus la evacuarea a peste un milion de persoane, potrivit estimărilor făcute de autorităţile chineze.

  Inundaţii în China: un milion de evacuaţi

  Ministerul Afacerilor Civile a publicat un bilanţ provizoriu cuprinzând numărul de persoane afectate de inundaţiile din opt provincii, regiuni şi municipalităţi chineze, începând cu data de 9 iunie. Circa 170 de persoane au fost declarate decedate sau dispărute. Aproximativ un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele ca să se adăpostească de viitură.

  Experţi citaţi de Mediafax spun că situaţia din China a fost agravată de perioada de seceta recentă , care a amplificat scurgerea apelor şi prezintă în continuare riscul creării unor valuri de noroi.

  Precipitaţiile torenţiale sunt un fenomen obişnuit sezonului estival chinez. În 2010, ele au cauzat moartea sau dispariţia a peste 4.300 de persoane.

  Potrivit analiştilor, deficitul culturilor din China ar putea afecta preţurile din întreaga lume. În zonele afectate, alerta de dezastru a fost ridicată la nivelul 4, cel mai înalt nivel, iar pagubele materiale se ridică la aproape 1 miliard de dolari. Iar meteorologii nu vin deloc cu veşti bune. Ei au anunţat că ploile vor cădea în cantităţi mari şi în zilele următoare.

  Inundatiile de zilele acestea din China au afectat serios si orasul Wuhan, capitala provinciei Hubei, din centru tarii, iar locuitorii, obisnuiti cu astfel de probleme au gasit solutii ingenioase ca sa nu treaca prin apa.

  Cativa studenti au pus un sir de scaune ca sa traverseze o strada inundata, iar un grup de trecatori nu si-au pierdut speranta ca va veni autobuzul, in timp ce un sofer a parasit ultimul autobuzul, intr-o zona a orasului in care apa ajunge pana la brau.

  Interesant de observat este faptul ca oamenii sunt relaxati, pe chipurile lor nu se citeste nelinistea sau disperarea.

   

  Citiți și