When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Cu dansuri locuitorii din India au întâlnit sezonului ploios

  Monsonii aduc Indiei mult-asteptatul aer răcoros şi apă,multă apă din cer. Norii de furtună aduşi de musoni în Kerala, în acest an au venit cu două zile mai devreme.

  Cu dansuri locuitorii din India au întâlnit sezonului ploios

  Monsoon - un vânt de sezon din Oceanul Indian, care suflă spre Asia de Sud, aduce ploi în India, Pakistan, Bangladesh şi Burma. Cu fiecare zi ce trece ploile se miscă tot mai adânc în continent.

  Este de aşteptat că pe 10 iunie, musonul va ajunge la capitala de afaceri din India - Bombay. Iar spre sfârşitul lunii iunie - la New Delhi, capitala Indiei.

  Mulţi ani de studii a meteorologilor indieni, se ştie că musonul aduce  în mediu precipitaţii - 890 litri pe m2. Cele mai abili precipitaţii cad în nord-estul ţării - 1430 de litri, iar cea mai mică cantitate în deşert, în partea de nord-vest - doar 612 litri.

  Sezonul ploios de anul trecut a adus cel mai mic volum de precipitaţii pentru ultimii 37 de ani, în unele locuri a scăzut doar 60% din rata anuală (550 l/m 2).

  Timp de câteva săptămâni în mass-media indiană se vorbeşte doar despre musoni. Conform previziunilor, sezonul ploios in acest an ar trebui să aducă o rată de 96-104% din precipitaţii.

  Vă reamintim că sezonul ploios este, de asemenea, cele mai periculos din India, ploile torenţiale declanşează inundaţii, alunecări de teren. 
  Cele mai multe precipitaţii cad în iulie şi august.

  Monsoon în 2008, a provocat o inundaţie care a ucis 2404 şi mai mult de 1 milion de oameni au rămas fără adăpost. 
  Un an foarte uscat pentru India a fost anul 2002, atunci au căzut doar 22% din precipitaţiile anuale.

  Cu toate acestea pentru oamenii din India ploile sunt o bucurie, şi se întîlnesc cu bun venit. Prin urmare, această sărbătoare- sosirea sezonului ploios se întîmpină cu cântece şi dansuri.

  Citiți și