• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Toane de peşti morţi într-un lac vulcanic din Filipine

  Toane de peşti morţi într-un lac vulcanic din Filipine

  Peste 800 de tone de peşte au murit într-un lac din apropierea vulcanului Taal, la sud de Manila, potrivit dailymail.co.uk. Locuitorii din zonă au fost îngroziţi când au văzut că „peştii-de-lapte", a căror carne constituie un aliment de bază în zonă, au început să plutească la suprafaţa lacului.

  Experţii cred că moartea peştilor nu are legătură cu activitatea recentă a vulcanului Taal, care este înconjurat de lacul în care cresc peştii, ci mai degrabă a fost provocată de o scădere bruscă a temperaturii apei.

  Experţii filipinezi nu pot da o explicaţie rezonabilă pentru ceea ce s-a întâmplat. Acest fenomen nedumerit şi ihtiologicii din alte ţări.

  - Milk-fish poate rezista la temperaturi de pînă 41 grade Celsius şi multe ore de foame de oxygen. Singurul lucru care le-ar putea ucide - o răcire puternică, care este pur şi simplu imposibilă de imaginat în Filipine.

  Oficialul în domeniul agriculturii din oraşul Talisay, Zenaida Mendoza, crede că scăderea temperaturii a fost determinată de începutul sezonului ploios după o vară secetoasă, fapt care a dus la epuizarea oxigenului din apă. Acesta a declarat că nu este prima dată când mor peşti la sfârşitul verii, dar că nu au mai murit niciodată atât de mulţi. Anul acesta, unele părţi ale lacului Taal au devenit albe din causa numărului mare de peşti-de-lapte morţi.

  Cu toate acestea, în aceeaşi zi, alte 400 de tone de milk-fish au murit în Talis, la zeci de km depărtare de la vulcan. Peştele continua să dispară în mai multe oraşe. În total, a fost deja ucise aproximativ 1600 de tone de milk-fish.

  Între timp, moartea peştelor în Filipine continuă. Oamenii de ştiinţă spun că numărul de astfel de cazuri în ţară s-a redus, dar încă nu s-a oprit.

  - Sigur, ne putem aştepta la tulburări în sistem ecologic în zonă. 
  Ea a început deja, păsările care  trăiau aproape de acest lac ar trebui să migreze şi să-şi găsească ale resurse de alimentare.

  Daunele se ridică la aproximativ 770.000 de dolari.

   

  Citiți și