When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Caño Kristales - cele mai frumoas râu din lume

  Numele său înseamnă Râu de cristal. Localnicii numesc râul a cinci culori,: rosu, albastru, negru, galben şi verde. Toate aceste culori - produs rezidual de un număr mare de alge. 

  Caño Kristales - cele mai frumoas râu din lume

  În functie de perioada din an, saturaţia culorilor,  sau se amplifică sau diminuează. Cano Cristales este situat în munţii din Columbia, De La Macarena şi mulţi cred că acest râu este cel mai frumos din lume. Cu aceasta puteţi paria, dar puteţi fi de acord. Dar că acesta este cel mai misterios râu, e fără îndoială. Dacă veniţi în timpul sezonului uscat, nu veţi găsi râul - doar delta sa uscată. Dacă veniţi aici, în primăvară, în timpul sezonului ploios – ve-ţi vedea un torent de apă furios, ce poate spăla totul în calea sa. Dar dacă ve-ţi profita de moment şi ve-ţi veni în primăvara foarte devreme - râul Cano Cristales vă va aparea în toată splendoarea sa, stralucitor ca un curcubeu.

  Apele râului îşi iau originea pe platoul de sud a Sierranía de la Macarena - Parcul Naţional. Terenul stâncos ascunde numeroase pesteri cu hieroglife din vechi timpuri pre-columbiene. Râul Cano Cristales are lăţimea de 20 metri şi o lungime de 100 km - atracţia centrală a parcului naţional.

  Stăncile şi pietrele râului sunt acoperite cu muşchi şi alge de culoarea verde şi maro pe tot parcursul anului. 
  La începutul sezonului ploios, algele primesc cantitatea necesară de umiditate şi de soare, în scopul de a implementa toate culorile curcubeului, de la rosu, galben si roz la albastru, verde şi negru. Aţi văzut vreodată apă portocalie?

  Citiți și