When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Serviciul de Meteorologie: eruptia vulcanului din Islanda, posibil s-a încetat. FOTO

  Vulcanul Grímsvötn din Islanda, erupţia căruia a  "abrogat" mai mult de 500 de zboruri către Europa, posibil, şi-a oprit erupţiea, s-a publicat într-o declaraţie pe site-ul British Met Office.

  Serviciul de Meteorologie: eruptia vulcanului din Islanda, posibil s-a încetat. FOTO

  Cu referire la raportul colegilor din islanda, meteorologii declară, în conformitate cu 02.00 GMT nu se observă coloană de cenuşă şi fum peste craterul vulcanului.

  "Radarul nu fixează nimic, aşteaptăm confirmarea privind încetarea erupţiei," – se afirmă într-o declaraţie.

  Cu toate acestea, "dispariţia" stâlpului de fum de pe ecranul radarului poate fi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în jurul vulcanului.

  După calculele meteorologilor britanici, norul de cenuşă se va extinde peste Atlanticul de Nord miercuri după-amiază şi seara, care va afecta mai multe Coasta Canadei, o parte din Groenlanda, Scoţia de nord, nordul Europei si Ţările Baltice. 
  Unul dintre nori este posibil să se întindă pe teritoriul Rusiei - de la gura de vărsare a râului Ob şi la nord în zona Krasnoiarsk, prin Siberia până la graniţa cu Kazahstanul.

  Vulcanul Grímsvötn din sud-estul Islandei, erupţiea anterioară căruia a fost înregistrată în 2004, s-a trezit în noaptea de 22 mai. 
  Fumul de la vulcan a crescut la o înălţime de 20 de kilometri. Vulcanologii islandezi, au declarat anterior, că erupţia va dura, probabil, câteva zile sau săptămâni şi nu va conduce la colapsul de aviaţie european, ca din primăvara anului 2010 in timpul eruptiei unui alt vulcan, Islanday - Eyyafyatlayokudl.

  Citiți și