• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  250 de zboruri au fost anulate din cauza cenuşii provenite de la vulcanul islandez Grimsvotn

  Cenuşa de la vulcanul din Islanda poate afecta zborurile din Danemarca şi Peninsula Scandinavă. Informaţia a fost confirmată de Organizaţia  Europeană pentru Siguranţa Traficului Aerian. Anterior, Eurocontrol a anunţat că aproape 250 de zboruri au fost anulate în Marea Britanie.

  250 de zboruri au fost anulate din cauza cenuşii provenite de la vulcanul islandez Grimsvotn

  Aproximativ 250 de zboruri au fost anulate din cauza cenuşii provenite de la vulcanul islandez Grimsvotn.Informaţiile sunt furnizate de Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană, Eurocontrol, citată de Sky News. În acelaşi timp, meteorologii susţin că norul va ajunge azi, 24 mai, în Scoţia şi Irlanda de Nord, cu toate că intensitatea erupţiilor s-a diminuat.

  Din motive de precauţie, compania "British Airways" a hotărât să suspende legăturile aeriene cu Scoţia, până la ora locală 14.00. Şi compania olandeză "KLM" a anulat 16 zboruri, între Amsterdam şi nordul Marii Britanii. Compania cargo "Logan Air" a suspendat 36 de curse, programate pentru luni seară şi marţi dimineaţă, acestea fiind în mare parte zboruri interne în Scoţia.

  În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a anunţat că liderul american şi-a scurtat vizita sa în Irlanda, din cauza riscului perturbării traficului aerian.Dacă erupţia va rămâne destul de intensă, norul de cenuşă ar putea ajunge joi în Franţa şi nordul Spaniei.

  Eurocontrol: Au fost anulate toate zborurile de pe aeroporturile din Bremen şi Hamburg.

  Potrivit agenţiei, norul de cenuşă va ajunge deasupra Berlinului la ora 12.00, ora Moldovei.

  Autoritatea germană de siguranţă aeriană a anunţat că a închis aeroportul din Bremen, după ce vulcanul islandez a început să erupă. Mai mult, este posibil să fie închis, din motive de securitate, şi aeroportul din Hamburg.

  Decizia autorităţilor aeroportuare din Germania a fost luată după ce concentraţiile de cenuşă vulcanică în anumite zone ar putea depăşi zonele de siguranţă recomandată. Vulcanul din Islanda aruncă de zeci de ori mai multă cenuşă decât cel care, acum un an, a blocat, timp de mai multe zile, traficul aerian din Europa.

   

  Articol de PUBLIKA.MD

   

   

   

  Citiți și