• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Seismul de la Roma de pe 11 mai are replici oficiale: Italia trece prin circa 30 de cutremure zilnic

  11 mai 2011 este considerată de unii ziua în care în Roma va avea loc în cutremur devastator, pe baza unei presupuse teorii a lui Raffaele Bendandi (1893-1979), dar mai ales din cauza isteriei de pe internet. Locuitorii ei pleacă din oraş sub toate scuzele posibile, chiar dacă televiziunea naţională şi agenţiile de protecţie civilă derulează de ceva vreme programe prin care încearcă să explice populaţiei că cutremurele nu pot fi prevăzute cu exactitate.

  Seismul de la Roma de pe 11 mai are replici oficiale: Italia trece prin circa 30 de cutremure zilnic

  Potrivit cercetătorilor italieni, există un singur adevăr: pe 11 mai vor avea loc în Italia circa 30 de cutremure. Dar asta doar pentru că este media seismelor zilnice din Italia.

  Pentru a infirma teoriile potrivit cărora pe 11 mai Roma va fi devastată de marele cutremur, seismologii de la Insitutul Naţional de Geologie şi vulcanologie îi invită pe toţi oamenii interesaţi să viziteze institutul, inclusiv sala de monitorizare a activităţii seismice.

  "Ne putem proteja de cutremure. Dacă următorul mare cutremur din Italia va fi la fel de catastrofal ca cel din Haiti, care a cauzat peste 220.000 de victime, sau ca cel din New Mexico, care a înregistrat doar 2 victime, având aproape aceeaşi magnitudine (7 şi 7.2), va depinde numai de alegerile care se fac astăzi", transmite institutul italian.

  Raffaele Bendandi, care a murit în urmă cu 32 de ani, a fost poreclit "omul care prevedea cutremurele". Bendandi a fost astronom şi om de ştiinţă autodidact, iar în 1923 a avut prima sa previziune: cutremurul a avut loc, în Marche.Ultima sa previziune a fost în 1976, însă nimeni nu l-a ascultat, iar un cutremur mare chiar a venit în Friuli.

  De data aceasta însă, nu există de fapt nicio previziune a lui Bendandi. "În documentele sale nu există nicio previziune a vreunui eveniment anume: ar putea fi o pată solară sau trecerea unei planete printr-un punct determinat. Paola Pescerelli Lagorio, preşedintele Observatorului geofizic Raffale Bendandi din Faenza, şi-a dedicat ani întregi studiului documentelor lăsate de Bendandi şi spune că nu există nicăieri trecută data de 11 mai. În plus, ea subliniază că Bendandi făcea previziunile cu doar câteva săptămâni înainte de cutremur, nu cu ani întregi înainte.

  REALITATEA.NET

  Citiți și