• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Vreme caldă şi frumoasă de Paşti

  În vestul ţării noastre, temperaturile vor fi generoase, urcând la valori şi de 24 de grade. Chiar şi nopţile se anunţă mai calde în această parte a ţării, cu valori şi de 10-11 grade. În restul regiunilor, temperaturi pornesc de la 13-15 grade la malul mării, până la cel mult 20 de grade. Vremea e de partea soarelui, iar ploi se anunţă doar în centru, est şi sud-est, pentru ca în weekend să se retragă la munte şi în nord.

  Vreme caldă şi frumoasă de Paşti

  Soarele care răsfăţa joi toate regiunile ţării, preferă vineri să stea ascuns sub pătura de nori care va lăsa şi ploi în averse, cu fulgere şi tunete atât la munte, cât şi în Transilvania, Moldova, Muntenia şi Dobrogea. E drept că vorbim de ploi slabe în general şi nu pe arii largi, dar tabloul meteo al zilei este cu siguranţă mai puţin darnic cu soarele decât joi. În plus, nici temperatura aerului nu mai e la fel de mare ca joi în regiunile în care plouă, dar la nivelul întregii ţări vorbim de maxime de la 13-14 grade, în estul ţării, până la 23-24 de grade în zona Banatului şi în Crişana. Vântul începe să fie agitat în zonele extracarpatice, dar în rest nu se simte.

  Nici în Bucureşti soarele nu mai e la fel de activ ca joi. Dar norii nu ocupă tot cerul Capitalei şi nici nu lasă prea multe ploi. Vântul prinde putere însă peste zi, dar temperatura aerului încă reuşeşte să urce la 18 grade. Presiunea atmosferică nu este nici ea motiv de supărare: are doar uşoare variaţii de la 758 mm coloană de mercur, valoare doar o idee sub cea considerată ideală pentru organismul uman. 

  Spre munţi, vineri vremea începe să dea semne de instabilitate. Soarele se ascunde din când în când sub nori, dar aversele însoţite şi de fulgere şi tunete nu ocupă întregul peisaj montan. De pelerine de ploaie vor avea totuşi nevoie cei care au pornit în drumeţii pe potecile Carpaţilor Orientali şi ale celor Meridionali, dar ar fi binevenit şi un pulovăr, pentru că temperatura aerului nu se mai avântă la fel de mult ca joi. Din fericire însă, vântul nu trece nici măcar pe creste de cote moderate.

  Soarele se ascunde sub nori aducători de ploaie în centru, est şi sud-est, iar vântul prinde putere în zonele extracarpatice. Dar vremea continuă să fie agreabilă, cu maxime de la 13 la 24 de grade. În Transilvania astăzi, ca şi în Maramureş şi zona montană din interiorul arcului carpatic îşi fac intrarea ploile, care însă nu sunt prea multe şi nici prea insistente. În Banat şi Crişana însă vremea e frumoasă şi la fel de caldă. Nesupărate de vreo pală de vânt, temperaturile urcă astăzi la 17 grade la Miercurea Ciuc şi Braşov, 23 la Alba Iulia şi 24 la Timişoara şi Oradea.

  Sudul ţării are şi el parte de ceva nori spre est, în Muntenia, ca şi în zonele apropiate de munţi, dar şi aici e vorba de numai câteva reprize de ploaie. Cresc, aşadar, şi aici temperaturile destul de mult, până spre 20 de grade şi doar în vestul şi sudul Olteniei maximele sunt o idee mai ponderate. În sud însă vântul devine agitat, aşa că ni se va părea că vremea este destul de răcoroasă. Se răceşte vremea însă în Dobrogea. Norii lasă ploi trecătoare peste zi, vântul se înteţeşte, iar valorile termice se opresc la 13 grade în Constanţa şi 14 la Tulcea. După o dimineaţă cu ploi slabe, în Moldova amiaza va aduce un vânt destul de agitat şi 17 grade la Suceava, Iaşi şi Bacău şi 18 în Botoşani.

  Vremea este frumoasă sâmbătă, aşa că pregătirile pentru ziua de Paşti nu se vor împiedica de vreun nor aducător de ploaie. Câţiva stropi vor rătăci doar pe la munte, dar chiar şi aici, vorbim de precipitaţii pe arii mici. Vântul se intensifică în jumătatea nordică a Moldovei, ca şi în sudul Banatului, dar maximele anunţă o zi moderată termică, cu valori de la 15 grade pe litoral la 23 de grade în Banat şi Crişana. Nu vă lăsaţi însă păcăliţi de temperaturile zilei, pentru că în noaptea de Înviere mercurul va coborî la minus temperaturi între minus un grad-două până la cel mult 10 grade.

  Bucureştenii au parte de o zi frumoasă, cu soare şi 17-18 grade la amiază, dar noaptea aduce şi aici o valoare mică, de numai 3-5 grade, iar vântul se va simţi şi el.

  Prima zi de Paşte va aduna doar câţiva nori prin nordul şi nord-vestul ţării unde sunt posibile câteva ploi slabe. Vântul va fi sprinten doar în sudul Banatului, dar în general temperaturile urcă la valori între 13 şi 23 de grade.

  Şi bucureştenii au parte de o zi frumoasă şi caldă duminică. Maxima ne va aduce 18-19 grade, cu vânt cel mult moderat.


   

  Citiți și