• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Ecologistii: Golful Mexic nu şi-a vindecat încă toate rănile

   

  A trecut aproape un an de la ultimul dezastru major din industria petrolului. Explozia platformei petroliere Deepwater Horizon, care apartine companiei British Petroleum, de pe 22 aprilie 2010, a omorat 11 muncitori si a ranit alti 115. Catastrofa ecologica este si mai mare: 5 milioane de barili de petrol s-au scurs in apele Golfului Mexic, in primele 86 de zile de la producerea accidentului. Nici pana acum, americanii nu au reusit sa extraga intreaga cantitate de petrol din apa. Explozia Deepwater Horizon este considerata cel mai mare dezastru ecologic din istoria Statelor Unite. Totusi, in martie, guvernul a aprobat o a doua platforma de foraj in zona.. 

   

  Ecologistii: Golful Mexic nu şi-a vindecat încă toate rănile

   

  Un an de la deversare a aproape 5 milioane de barili de petrol, aproximativ 66 de mile din coasta Golfului rămân contaminate, o mie de kilometri pătraţi de zona de apă rămân închise pentru pescuit.

  Companiile de pescuit pentru acest an au suferit daune, estimate la 783 milioane de dolari, reducând 11.000 de locuri de muncă, doar în Louisiana.

  Fondul, care a început protestele împotriva forajului în largul Golfului Mexic, cu doi ani înainte de dezastru ecologic, a anunţat noi iniţiative şi programe de cercetare legate de neutralizarea petrolieră în zona de coastă.

  Ecologistii au făcut apel americanilor pentru a merge la plajă şi a se ţine de mâini timp de 15 minute la prânz, pe 25 iunie, în acest fel doresc să vorbească pentru o interdicţie cu privire la dezvoltarea a noi sonde în apele de lîngă coastă.

  Consecinţe ale accidentului de pe platforma  BP continuă să ameninţe florei şi faunei de lîngă Coasta Golfului, susţin ecologiştii.

  Organizaţie non-profit, infiinţată in 1984, reuneşte aproximativ 60.000 de oameni şi are 100 de filiale în lume.

   

  Citiți și