• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Un cutremur puternic a zguduit din nou Japonia. Seismul a fost simţit şi la Tokio

  La aproape o lună de la marele cutremur urmat de un tsunami care a devastat coastele arhipelagului nipon, un alt cutremur cu magnitudinea 7,1 a zguduit Japonia. Autorităţile au emis alertă de tsunami pentru nord-estul Japoniei, însă au anulat-o la scurt timp. În zona în care s-a produs cutremurul se află centralele nucleare Ibaraki şi Fukushima 2.

  Un cutremur puternic a zguduit din nou Japonia. Seismul a fost simţit şi la Tokio

  Un nou cutremur în Japonia. Seismul s-a produs în jurul orei locale 23:32, în apropierea coastei estice a insulei Honshu, la o adâncime de 49 de kilometri, potrivit USGS, citat de Realitatea.net.

  Iniţial, s-a anunţat o magnitudine de 7,4. Epicentrul a fost localizat la 330 kilometri nord-est de Tokio şi la 66 kilometri de oraşul Sendai, puternic afectat de seismul din 11 martie, de 9 grade, urmat de tsunami.

  Populaţia din prefectura Miyagi a fost sfătuită să părăsească urgent zonele de coastă. Din imaginile transmise de televiziune se poate observa cum clădirile se clatină ameninţător, iar mişcarea telurică s-a simţit şi la Tokio.

  În unele zone din prefectura Miyagi a fost întreruptă alimentarea cu energie la mai multe centrale nucleare ce funcţionează în prezent pe generatoare. Compania TEPCO a dat asigurări că nu există probleme la centrala Fukushima 1, deşi întreg personalul a fost evacuat.

   

  Un cutremur cu magnitudinea 7.1 s-a produs ieri, 7 aprilie, în largul coastei estice a insulei Honshu. Seismul a fost urmat la mai puţin de un minunt de un altul, cu aceeaşi magnitudine, dar produs la o adâncime mai mică, de 25.6 de kilometri sub fundul mării. Potrivit Agenţiei pentru gestionare a catastrofelor, patru persoane au fost ucise iar alte peste 100 rănite, informează Jurnalul.ro.

  O femeie, în vârstă de 63 de ani, care era sub asistenţă respiratorie, a decedat în prefectura Yagamata, potrivit Agenţiei. Doi bărbaţi, în vârstă de 79 şi, respectiv, 85 de ani, au murit, în prefectura Miyagi, potrivit postului de televiziune NHK şi agenţiei de presă Jiji. Iar în oraşul Tome din prefectura Miyagi, o femeie, în vârstă de 83 de ani, a decedat după ce a fost internată în spital, a adăugat agenţia Jiji, citând un medic.

  O aleră de tsunami de până la doi metri înălţime a fost emisă şi ridicată după o oră şi jumătate, dar la ţărm nu s-au înregistrat valuri anormal de înalte.

  Agenţia pentru siguranţa nucleară a anunţat că nicio centrală atomică din regiune nu a suferit pagube. Personalul care munceşte la centrala nucleară Fukushima Daiichi a fost evacuat, ca măsură de precauţie.

  Amintim că în cutremurul urmat de un tsunami uriaş, la 11 martie, s-au înregistrat peste 27.000 de morţi şi de dispăruţi, potrivit poliţiei.

  Citiți și