• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  New York este ameninţat de cutremur

  Cutremuri în New York se întîlnesc, în medie, o dată la fiecare sută de ani şi aduc consecinţe devastatoare. Oamenii de ştiinţă avertizează că metropola în orice moment poate suferi de cutremur.

  New York este ameninţat de cutremur

  Conform cercetărilor expertului Won-Young Kim de la Universitatea Columbia, un cutremur puternic în New York, poate apărea în orice moment. Cutremuri într-ununul dintre cele mai mari oraşe din lume se întîlneşte, în medie o dată la sute de ani.

  Urmatorul cutremur se află în întârziere, anterior a fost în 1884. Centrul său a fost situat în adîncul mării, între Brooklyn şi Hawk Sandy. Puterea sa a fost de  5.3 pe scara Richter şi a distrus multe clădiri.

  Oamenii de ştiinţă consideră că, chiar dacă următorul cutremur va fi la fel de puternic ca cel precedent, scara distrugerelor va creşte mult mai mult. Pentru ca oraşul în ultimii 127 ani a crescut considerabil. Aici trăiesc aproape 20 de milioane de oameni, iar starea  multor clădiri este slabă.

  Cutremur de 5 puncte pentru New York ar putea duce la consecinţe catastrofale. Sub ameninţare deosebită sunt clădirile construite în secolul al XX-lea.

  Dacă în timpul unui cutremur anterioare, nimeni nu a murit, la moment pot  fi pierderi de zeci şi chiar sute de oameni. Oamenii de ştiinţă nu pot prezice când un astfel de cutremur poate începe, în ciuda dezvoltarii tehnologice.

  Şansa de a prezice un cutremur ar apărea, dacă înainte de  împingeri mari, ar existat mai multe minore. Dar chiar şi în acest caz, vorbim despre o evacuare în masă a locuitorilor ce este lipsită de sens, astfel încât cutremur în oraş mare duce la un dezastru pe scară mare.

  Rămâne întrebarea - când? Si timpul trece. New York se află în culpă, conducând prin Manhattan. Geologii continuă studierele, care vor aduce în curând lumină asupra ameninţării de cutremure.

  Citiți și