When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Cutremur în Noua Zeelandă: zeci de morţi şi case distruse

  Cutremur puternic  cu magnitudinea de 6.3 a fost înregistrat marţi, la 10 km sud- est de Christchurch.

  Cutremur în Noua Zeelandă: zeci de morţi şi case distruse

  Epicentrul  se află la o adâncime de 5 km. Cutremurul fost simţit în vecinătatea de Wellington şi Queenstown.

  Cel puţin 65 de persoane au fost ucise şi mai multe sute au fost rănite într-un cutremurul devastator care a avut loc marţi dimineaţă, 22 februarie,  în oraşul Christchurch din Noua Zeelanda.

  Au fost dărămate zeci de clădiri, se presupune că sub ele se află în capcană sute de oameni, la fel oamenii au fost prinşi în capcană în propriile maşini, care au nimirit sub bucăţi de cladiri şi case.

  Din cauza lipsei energiei electrice în multe regiuni nu funcţionează nici telefonul mobil. În Christchurch Aeroportul International este închis. E o lipsă totală de ajutori. Şeful de Apărare Civilă, John Hamilton, la lupta cu dezastru a adus toate resursele disponibile inclusiv pompierii, poliţia şi militari.

  Au fost deteriorate semnificativ podurile şi drumurile, aceasta  împiedică accesul  pompierilor şi salvatorilor  spre obiectele distruse. În plus, pompierii au dificultăţi din cauza accesului limitat la apă. Pentru stingerea incendiilor sunt nevoiţi  să folosească elicoptere pentru a ridica apa din rîuri sau lacuri naturale. În plus, din cauza cutremurului au suferit conductele de canalizare, ca rezultat  unele zone ale oraşului au fost inundate.

  Premer ministrul Noii Zeelandei, John Key a ajuns deja în zonele afectate şi personal a estimat gradul tragedii.

  Din cauza cutremurului, de asemenea, a căzut o parte dintr-un gheţar.