• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Curentul Golfului Stream se încălzeşte din ce în ce mai tare

  Cercetările recente, publicate in revista “Science”, au confirmat faptul că temperatura apei în partea de nord a Gulfului Stream în zona arctică bate toate recordurile înregistrărilor. De-a lungul ultimilor 2000 de ani nu a fostînregestrate temperaturi atât de înalte.

  Curentul Golfului Stream se încălzeşte din ce în ce mai tare

  Ultimii ani au fost cruciale pentru clima artică. Aer arcti cald, strat de gheaţă subţire şi uimitoare evoluţi în lumea  florei şi faunei.

  Toate fenomenurile de mai sus, au rezultat o creştere sistematică în temperatura medie a aerului. Dar, schimbările vin nu numai din aer.

  Ca rezultat, a studierii organismelor mici, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia că schimbările care au loc în apele Oceanului Arctic, nu sunt un proces natural şi au o scară mult mai mare decât încălzirea în timpul călătoriilor  vikingiilor în Groenlanda.

  Oamenii de ştiinţă s-au concentrat în principal pe studiul din Strâmtoarea Fram, care prezintă transportatorul principal de căldură spre Arctic.

  În revista “Science”, oamenii de ştiinţă au raportat că creşterea temperaturii - este rezultatul a încălzirii climei în această regiune. Şi acest lucru este rezultatul unei reacţii în lanţ care duce la faptul că în vară, Oceanul Arctic va fi complet acoperit cu gheaţă .

  Prima dovadă a acestui fapt a venit în 2007, când volumul de gheaţă în regiunea arctică a fost cel mai mic, unde observaţiile prin satelit au început în 1979. Deja, acest fenomen se va produce mai frecvent.

  Cercetătorii din ONU, afirmă că încălzirea în regiunea arctică progreseaza de două ori mai repede decât în alte regiuni ale lumii. Martorii acestor transformări - exploratorii, ce vin în fiecare an la baze polare de cercetări. Observările şi cercetările lor confirmă că schimbările se produc foarte rapid.

  Citiți și