When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Furtună de zăpadă în SUA: peste 10.000 de zboruri anulate

  Peste 10.000 de zboruri au fost anulate în Statele Unite marţi (1 februarie 2011) şi mai multe aeroporturi închise din cauza unei furtuni de zăpadă însoţite de ploaie şi îngheţ, ce s-au abătut asupra unei mari părţi a ţării, a raportat un site specializat în traficul aerian.

  Furtună de zăpadă în SUA: peste 10.000 de zboruri anulate

  Circa 6.500 de zboruri au fost anulate marţi, adică aproximativ 20% din traficul aerian în Statele Unite, şi companiile aeriene au reprogramat alte 3.600, a indicat site-ul FlightAware. Luni, în jur de 800 de zboruri au fost deja anulate în aşteptarea furtunii.

  Marţi dimineaţă, aeroportul Dallas-Fort Worth, un nod aerian important situat în sudul Statelor Unite, a fost închis pentru scurt timp din cauza furtunii şi întârzieri de zbor ce au ajuns şi la trei ore s-au acumulat după redeschidere. Aeroportul din Kansas City, în Missouri /centru/, a fost închis marţi, în timp ce la Tulsa, în Oklahoma, nu se anunţa niciun zbor, aminteşte AFP.

  Zeci de mii de locuie au ramas fara curent electric.

  Regiunea afectată vizează o mare parte din Midwest si se intinde de la Colorado, in vest, până la Marile Lacuri, în est. Alerte au fost emise în peste jumătate din 50 de state americane, din North Dakota pâna in Texas.

  Rafalele de vânt ar putea duce la scăderea temperaturii pana la -40 de grade in Colorado sau Wyoming.

  Numeroase centre administrative şi şcoli au fost inchise din cauza poleiului care a făcut drumurile impracticabile.

  Americanii sunt obişnuiti cu fenomenele meteo extreme, dar o furtună care să se intinda pe 3.300 de kilometri n-au mai intâlnit până acum.

  La Chicago, unde a fost prognozat un strat de 45 de cm de zapada, meteorologii au avertizat că in anumite momente deplasarea va fi pur si simplu imposibilă.

  In mai multe state a fost declarată stare de urgenţă si a fost mobilizată Garda Naţională.

   

  Citiți și