When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Sărbătoarea de primăvară cu zăpadă şi frig

  Peste o săptămână se va sărbători Anul Nou Chinezesc şi Festivalul de primăvară va începe în acelaşi timp. Milioane de turişti chinezeşti pleacă la rudele şi prietenii lor.În acelaş timp în ţară domneşte unul dintre cel mai rece tomp, din ultimii 50 de ani.

  Sărbătoarea de primăvară cu zăpadă şi frig

  Săptămâna trecută, înainte de Anul Nou Chinezesc - o perioada in care milioane de oameni pleacă în călătorie peste mii de km pentru a se întâlni cu rudele lor. În acest an chinezii întălnesc  primăvara cu zăpadă şi îngheţă. În părţile centrale şi de sud a ţării, în provinciile Guizhou, Hunan şi Hubei, în prezent s-a înregistrat cele mai scazute temperaturi timp de 50 de ani.

  Din cauza zăpezii şi a gheţii intense Ministerul Transporturilor a fost nevoit să închidă şapte de stat şi 36 de drumuri locale. La o distanţă de 10 km pe autostrada Guyksin, din cauăa îngheţului,  în sudul Chinei a fost blocat aproximativ 800 de autoturisme.

  Cei care doresc să viziteze rudele sunt sfătuiţi să plece mai devreme, astfel încât să nu fie prea târziu din cauza condiţiilor meteorologice severe. Aceasta se referă nu numai la cei ce călătoresc cu maşinile, ci, de asemenea, cu aeronavele şi  calea ferată. Mai ales că meteorologii nu prognozează vreme bună în viitorul apropiat.

  Astăzi, chiar şi în regiunile în care în această perioadă a anului este, de obicei ,mult mai cald se aşteaptă zăpadă şi viscol. Masele de aer rece care vin în China din Mongolia se mută spre est, spre Peninsula Coreeană şi Japonia, şi la sud de Vietnam.

  În Vietnam, ca urmare a faptului că temperatura a scăzut la zero, au murit 10.000 de capete de bovine. Serviciile medicale au raportat că boala respiratorie a provocat moartea a 4 persoane. În fiecare zi în spital, se primesc sute de oameni ,în cea mai mare parte oameni în vârstă şi şi copiii mici sunt bolnavi. În următoarele două săptămâni, din păcate, nu se aţteaptă încălzire.

  Citiți și