• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Iarna se întoarce în ţară

  Va ninge în centrul şi vestul ţării, iar din weekend, mai precis de duminică, va ninge şi în Capitală. Meteorologii ne anunţă că vom avea parte de vreme rece, ploi şi lapoviţă.

  Iarna se întoarce în ţară

  Iarna pune stăpânire pe aproape toată ţara, iar în weekend şi bucureştenii se vor putea bucura de zăpadă.

  De sâmbătă până duminică  seara iarna se instalează în toată ţara, cu ninsori abundente în jumătatea sudică, şi ploi torenţiale pe litoral, dar şi în Bărăgan şi Dobrogea continentală. În plus vântul se va intensifica şi va viscoli zăpada.

  Sâmbătă, cerul este acoperit de nori, precipitaţiile nu ratează mai ales jumătatea de sud a ţării, dar local se arată şi în rest. Vor predomina ninsorile şi numai prin Dobrogea, unde e ceva mai cald, aşteptăm ploi şi lapoviţe. Vorbim de precipitaţii abundente, cu 10-15 litri pe metru pătrat, mai ales în sudul şi sudestul ţării, iar în Muntenia şi Dobrogea vântul va prinde viteză, atingând şi 50-60 de km pe oră, favorizând, de altfel şi apariţia poleiului. Temperatura aerului va continua să scadă, aşa că maximele vor fi între minus 3 şi cel mult 7 grade, cu cele mai mari valori pe litoral.

  Bucureştenii au şi ei parte tot de ninsori începute încă de peste noapte, iar vântul intensifică senzaţia de frig, dată, de altfel, şi de temperatura care nu va trece azi la amiază de 2 grade Celsius, după cele numai minus 4-5 grade din zori.

  Încheiem săptămâna cu iarnă aşternută în toate regiunile ţării. Duminică, ninsorile continuă şi rămân abundente în jumătatea de sud, unde şi viscolul va fi la el acasă. În extremitatea de vest şi de nord-vest însă mai iese şi soarele, iar în Dobrogea şi pe litoral, aerul ceva mai cald transformă ninsorile în lapoviţe şi ploi, ceea ce însă favorizează formarea de polei. Regimum termic revine la normal, aşa că vorbim de maxime de la minus 3 la cel mult 5 grade.

  Bucureştenii au şi ei parte de o zi de duminică cu ninsori şi vânt, iar temperatura aerului abia dacă mai atinge valoarea de îngheţ.

  Ziua de luni ne aduce încă un val de răcire. Maximele urmează să fie între minus 6 şi nu mai mult de 0 grade. Cerul va fi în continuare plin de nori, dar ninsorile se mai răresc preferând zona intracarpatică, iar vântul se domoleşte şi el.

  În Bucureşti, luni ninsorile se opresc, ba chiar soarele îşi mai strecoară şi el câte o rază printre nori. Fără folos însă, pentru că amiaza numără minus 2 grade Celsius, dar măcar vântul se mai potoleşte.

  Citiți și