• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Top 10 cele mai grave catastrofe din 2010

  Top 10 cele mai grave catastrofe din 2010

  1 Cutremur în Haiti

  Cutremur în Port-au-Prince cu o magnitudine de 7 bile pe scara Richter, a ucis mai mult de 230.000 de oameni, mai mult de 250.000 au fost răniţi şi mai mult de 1.500.000 de oameni au rămas fără adăpost. Nimeni nu ştie numărul exact al victimelor. În prezent, pe insulă operează o epidemie de holeră, ce a omorât mai mult de 2000 de oameni.

  2 Inundatiile din Portugalia

  Pe insula Madeira, din cauza ploilor torenţiale pe străzi s-au format râuri de noroi. Acest dezastru a fost declarat cel mai devastator din ultimii 17 ani. 48 de persoane au fost ucise, 120 de răniţi, 32 dispăruţi şi peste 250 au fost evacuate.

   

  3 Cutremur in Chile

  Acest cutremur cu magnitudine de 8,8 pe scara Richter, este considerat după puterea sa distrugătoare al doilea în istoria ţării şi unul dintre cele cinci mai puternice din istoria omenirii. În total, au fost ucise 521 de persoane şi lăsate fără adăpost peste 2.000.000 de oameni. De asemenea, sunt şi dispăruţi fără veste.

  4 Cutremur în China

  Cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter. A ucis 617 de oameni şi a rănit mai mult de 10.000 , în provincia Qinghai.

  5 Iincendiu la o rafinărie din Golful Mexic

  Platforma numită Deepwater Horizon, din cauza exploziei, sa scufundat două zile mai târziu, aceasta a provocat cea mai mare deversare de petrol din istorie. În timpul deversării a 629.2 milioane de litri de petrol şi scurgeri de ulei au nimirit în apa Golfului Mexic, în cazul încare un litru de ulei poluează 10.000 de litri de apă, reese că deversarea a contaminat 6 miliarde de galoane de apă. Explozia a ucis 11 oameni şi a rănit cel puţin 7 persoane.

  6 Furtuna tropicală Agatha din Guatemala

  Cel puţin 99 de oameni au murit în America Centrală în timpul primei furtuni tropicale a sezonului, Agatha, şi cel puţin 74.000 au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren.
  Cea mai afectată ţara este Guatemala, unde, potrivit preşedintelui Alvaro Colom, au murit cel puţin 82 de oameni, printre care şi patru copii aflaţi în casa distrusă când pământul de sub ea s-a surpat. El Salvador a raportat noua morţi, iar Honduras, opt. Bilanţul este unul provizoriu.
  Agatha a lovit Guatemala peste noapte cu vânturi de 65 de km pe oră. Guvernele celor trei ţări au declarat stare de urgenţă.

  7  Inundatiile din Pakistan

  Aproximativ 20.000.000 de oameni au suferit din cauza unei serii de ploi torenţiale, care a durat 12 zile, 1.243 de morţi. Aproximativ 7 milioane de oameni au nevoie de asistenţă umanitară de urgenţă.

  8  Vremea sever de rece în Europa

  Val de frig pătruns în vechiul continent a fost limitat accesul la aeroporturile din Spania, Polonia şi Marea Britanie. Temperatura a ajuns la 28 de grade sub zero.

  9  Cutremurul din Indonezia

  Un cutremur de 7.5 bilele pe scara Richter a ucis 311 de persoane şi aproximativ 412 se consideră dispăruţi fără de veste.

  10  Incendii devastatoare lângă Moscova

  Temperatura sa încălzită pînă la 40 de grade Celsius. Douăzeci şi cinci de persoane au murit în incendiile de pădure care au afectat  Rusia. Focul a devastat sate întregi şi a mistuit sute de case,mii de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor.