When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see.
Visit our Privacy Policy to learn more. By continuing to use the site, you agree to this use of cookies and data.
 • în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Va putea oare” mrele zid verde” să menţină Sahara?

  Sahel- terenuri agricole, care se întind prin intreaga zona de nord a Africii. El a fost supuse la deşertificarea sistematică. Singura posibilitate de a limita expansiunea Saharei este construcţia zidului din un milion de copaci.

  Va putea oare” mrele zid verde” să menţină Sahara?

  În ţările ce se află pe acest teritoriu ne fertil pentru aproape un an, milioane de oameni suferă de foame. Atunci când agricultura în Sahel poate salva mult mai mulţi oameni , se dovedeşte că în viitorul apropiat Sahara va începe să se extindă şi în continuare spre sud. Astfel, seceta în Sahel va fi un vizitator frecvent.

  Fermierii doresc să evite o astfel de dezvoltare, şi, s-au adunat la prima Conferinţă Internaţională în Ciad. În timpul conferinţei, sa decis ca singura modalitate de a opri Sahara este construcţia zidului de un milion de copaci. Acestea ar trebui să fie plantate pe bandă perpendicular cu Senegal la vest, prin Ciad, în centru, pe Djibouti în est.

  Zidul verde ar trebui să fie, în diametru de 15 km şi în lungime mai mult de 7500 km, în timp ce aria sa este de aşteptat să ajungă la 11.5 milioane de hectare. Proiectul îşi are originea în 2005, dar realizarea lui  nu a fost posibilă din cauza lipsei de fonduri.

  În timpul conferinţei din decembrie, în Copenhaga, reprezentanţii din Senegal, Mali, Mauritania, Burkina Faso, Niger, Nigeria, Ciad, Sudan, Etiopia, Eritreea şi Djibouti (ţările prin care trebuie să treacă zidul) s-au adunat pentru discuţii, şi au convenit co-finanţarea acestui proiect.

  Copacii at trebui să menţină pătrunderea nisipurilor  sahariene, şi să protejeze terenurile agricole în partea de sud a zidului verde de furtunile de nisip. Proiectul provoacă o mulţime de controverse. Pentru că până acum nu este cunoscute cum se va arata ecosistemul forestier,  plantat în loc nefavorabil pentru aceasta.

  Cum va afecta flora şi fauna regională? Va fi suficientă această plantare?

  Citiți și