• în România
 • Lista ţărilor
 • Pe 7 zile
 • Temperatura apei
 • Hartă satelitară
 • Meteo pe hartă
 • Widget-uri
 • user-avatar
  Intrare

  Deja nu mai este un incendiu, ci un dezastru naţional

  în apropierea munţilor Carmel, nu departe de oraşul  Haifa (Israel),incendiul sa transformat într-un dezastru naţional.

  Deja nu mai este un incendiu, ci un dezastru naţional

  În dimineaţa zilei de 02 decembrie au ars sute dehectare de pădure de stejar şi pădurile de pin.

  Focul sa răspândit de la Osfii la Kibbutz Beit-Oren, şi apoi în direcţia  Carmel Tirat.

  În autobuzul  prins de foc pe muntele Carmel, unde se aflau prizonieri, ce se îndreptau spre încendiu pentru a ajuta  a stinge focul, au ars 40 de persoane.

  Astfel cum rezultă din analiza informaţiilor primite de către experţii serviciilor de salvare, şoferul autobuzului  nu a reuşit să calculeze corect rata de propagare a focului şi nu a putut prevede direcţia vântului ce a îndreptat flăcărlei chiar spre autobuz. Autobuzul a fostprins într-o capcană de foc şi a ars, cu toate persoanele care erau în el.

  Pompieri, la fel  au fost prinşi în epicentrul dezastrului. Zeci de oameni în stare critică au fost aduşi la Spitalul Rambam din Haifa, Carmel şi Bnei Zion.

  Spre ora 18:00 a devenit cunoscut faptul că prim-ministrul Benjamin Netanyahu a cerut ajutor în stingerea incendiului din Carmel de la Italia, Grecia, Cipru şi Rusia. În toate aceste ţări au echipament adecvat şi experienţă în stingerea  incendiilor forestiere pe vaste teritorii.

  Între timp, cu ajutorul buldozerelor şi altor echipamente încearcă să sape baraj, prin care flăcările să nu poată să se răspîndească. Poliţiei regiunilor de Nord recomandă să evacueze aşezările  Nir Etzion, Hod Ein din cauza incendiului  furios în regiune.

  În plus, un foc de tufiş uscat se răspîndeşte în mijlocul ţării, în apropiere Petah Tikva. Incendiu ameninţă să dauneze comunicare de cale ferată din apropiere. Circulaţie trenurilor pe această secţiune este oprită.


  Citiți și